x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Viață mai lungă - povară sau bucurie? Ce spun specialiștii Senatului Știițific?

Viață mai lungă - povară sau bucurie? Ce spun specialiștii Senatului Știițific?

de Redacția Jurnalul    |    24 Mar 2023   •   16:18
Viață mai lungă - povară sau bucurie? Ce spun specialiștii Senatului Știițific?
Sursa foto: Hepta

Când suntem întrebați dacă am vrea să trăim 100 de ani, cu siguranță răspunsul nostru ar fi da, însă dacă ne gândim că ultimii 20 de ani de viață ar fi un chin cauzat de afecțiuni medicale diverse specifice bătrâneții, răspunsul nu ar mai fi atât de categoric.

Dar cum ar fi ca specific bătrâneții pe care o trăim să fie o stare de sănătate bună? Probabil că o bătrânețe în care ne putem plimba, cu o minte funcțională, nu ar mai fi considerată o povară ci o perioadă de reflecții profunde și de bucurie alături de cei dragi.

 

Cu toate că trăim într-o lume în care tineretea este foarte apreciată și bătrânețea este asociată cu problemele de sănătate, schimbarea mentalității și dezvoltarea tehnologiei în domeniul medical ne pot aduce o bătrânețe sănătoasă și fericită. Bătrânii pot aduce o experiență inestimabilă în societate, fiind într-o poziție privilegiată pentru a împărtăși cunoștințele lor cu generațiile mai tinere.

 

Pe lângă faptul că putem trăi mai mult și sănătos, longevitatea ne poate oferi și mai mult timp pentru a ne îndeplini obiectivele și a ne bucura de pasiunile noastre. De asemenea, o viață mai lungă ne poate oferi și o perspectivă mai largă asupra vieții, iar această perspectivă poate fi folosită pentru a dezvolta o mai bună înțelegere a lumii și a altor culturi.

 

O discuție despre longevitate implică mai multe aspecte, unele ținând de cercetarea științifică, altele de rezultatele concrete ale studiilor de până acum. Cele mai noi rezultate ale cercetărilor și studiilor vor fi discutate și în cadrul Conferinței Internaționale de Longevitate și Gerontologie, eveniment organizat de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Specialiștii de renume mondial în longevitate vor prezenta informații legate de tema celei de a 4-a ediții a conferinței: ,,Progrese recente în managementul îmbătrânirii”. Evenimentul va avea loc pe 29 martie, începând cu ora 15.00 iar înscrierea pe fundatiadanvoiculescu.ro și participarea sunt gratuite.  

 

 

În concluzie, viața mai lungă poate fi o povară sau o bucurie, în funcție de modul în care ne pregătim pentru ea. Oamenii de știință ne îndeamnă să adoptăm o conduită zilnică sănătoasă, pentru a ne putea bucura de o bătrânețe sănătoasă și plină de bucurie, iar evenimente precum Conferința Internațională de Longevitate și Gerontologie ne oferă acces la cele mai noi descoperiri și tehnologii în acest domeniu, care pot contribui la o viață mai lungă și mai sănătoasă.

 

×
Subiecte în articol: bătrăneţea longevitatea