x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale 12.000 de litri de apă sfințită pregătiți în Sibiu pentru Bobotează

12.000 de litri de apă sfințită pregătiți în Sibiu pentru Bobotează

04 Ian 2019   •   15:05
12.000 de litri de apă sfințită pregătiți în Sibiu pentru Bobotează

Toţi preoţii din municipiul Sibiu, în frunte cu Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, vor oficia duminică, în Piaţa Mare din centrul oraşului, slujba de Bobotează, după care vor împărţi peste 12.000 de litri de apă sfinţită credincioşilor, a declarat preotul Emilian Man.
"O să îmbuteliem 15.000 de sticle (de jumătate de litru fiecare n.r.). Mâine de la ora 10,00 începem îmbutelierea sticlelor în Catedrala Mitropolitană. Vom avea şi zece butoaie mari, fiecare de câte 500 de litri", a explicat preotul Emilian Man.
Voluntarii interesaţi să ajute la îmbutelierea sticlelor cu apă sfinţită sunt aşteptaţi sâmbătă să-i ajute pe preoţi, în Catedrala Mitropolitană din Sibiu.
Slujba de sfinţire a apei de Bobotează din Piaţa Mare va începe duminică, de la ora 12,00, în Piaţa Mare din Sibiu, a precizat secretarul Mitropoliei Ardealului, preotul Cristian Vaida.
Din Agheasma mare e bine să se guste, înainte de masă, timp de 40 de zile, începând cu Boboteaza şi de fiecare dată când se ţine post, potrivit Mitropolitului Ardealului, Laurenţiu Streza.
Luna ianuarie, din punct de vedere religios, este marcată de mai multe sărbători, începând cu prima zi anului - Anul Nou, Tăierea împrejur cea după trup a Domnului, Sfântul Vasile, continuând apoi cu Ajunul Bobotezei (5 ianuarie) - zi de post, Botezul Domnului, Boboteaza (6 ianuarie), Soborul Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul şi Înaintemergătorul Domnului (7 ianuarie).

AGERPRES

×
Subiecte în articol: apa sfintita preoti sibiu