x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale 3 anchete sunt în desfășurare după ce o fetiță de 13 ani a născut un copil mort

3 anchete sunt în desfășurare după ce o fetiță de 13 ani a născut un copil mort

04 Mai 2018   •   18:49
3 anchete sunt în desfășurare după ce o fetiță de 13 ani a născut un copil mort

O fată de numai 13 ani din satul Prunișor, gravidă în luna a noua, a fost dusă cu o ambulantă la Spitalul Orășenesc Ineu, în noaptea de miercuri spre joi, după ce a intrat în travaliu.

Adolescenta a ajuns la spital la ora 02,10 și a născut la ora 02,25 pe cale naturală, dar copilul a fost declarat mort. Fătul, de sex feminin și cu o greutate de 1820 de grame, era în stare de descompunere, ceea ce indică faptul că bebelușul era mort cel puțin de câteva zile.

Familia fetei acuză însă că asistenta de pe ambulanță a avut un comportament abuziv. Ea ar fi înjurat gravida pentru că se plângea de dureri și ar fi pus-o să stea pe scaun, nu pe targă, cu picioarele strânse.

Directorul Serviciului Județean de Ambulanță, Mircea Merea, confirmă că a cerut efectuarea unei anchete interne, pentru a se lămuri dacă angajata a avut un comportament inadecvat.

O altă ancheta a fost demarată de Poliția arădeană, astfel că se fac cercetări în rem pentru ucidere din culpă. Fătul va fi expertizat medico-legal, urmând să fie stabilite cauzele și momentul decesului.

Cazul minorei gravide este cercetat și de Protecția Copilului, existând informații că tatăl copilului este un tânăr de 18 ani.

Sursa: arandon.ro

×