x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale 30 de străzi, două parcuri, un cartier și o piață din Giurgiu sunt inundate

30 de străzi, două parcuri, un cartier și o piață din Giurgiu sunt inundate

01 Aug 2015   •   18:28
30 de străzi, două parcuri, un cartier și o piață din Giurgiu sunt inundate
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images

Administraţia locală a municipiului Giurgiu a mărit numărul echipajelor care intervin pentru evacuarea apei şi a copacilor căzuţi pe carosabil în municipiu, după ce peste 30 de străzi din oraş, două parcuri, un cartier de locuinţe ANL şi piaţa de legume şi fructe din cartierul Tineretului au fost inundate, iar arterele de circulaţie au fost blocate de copaci rupţi.

''Ploaia torenţială din noaptea de vineri spre sâmbătă, însoţită de descărcări electrice puternice, a dus la o serie de avarii şi situaţii de urgenţă în municipiu iar Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţe a intervenit şi intervine cu cinci motopompe, o vidanjă şi 26 de persoane de la grupurile de susţinere pentru situaţii de urgenţă', a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, reprezentanta Primăriei, Ana Maria Trăsnea.

Ea spune că din cauza ploii torenţiale care a adus cantităţi de apă de aproape 60 de litri pe metru pătrat în câteva ore, mai multe zone din oraş au fost afectate de inundaţii, sistemul de canalizare fiind blocat.

Totodată, au existat şi întreruperi de energie electrică ceea ce a îngreunat intervenţia autorităţilor. Au fost înregistrate inundaţii la case, curţi şi subsoluri de locuinţe pe aproximativ 30 de străzi, la un Complex comercial din centrul oraşului, a fost acoperită de ape şi intersecţia din zona Parcului Mihai Viteazu, au fost inundate blocuri din cartierul ANL din zona fostului obor dar şi piaţa de legume şi fructe din cartierul Tineretului.

Cu toate că pe timpul nopţii autorităţile din municipiul Giurgiu au acţionat cu aproape 30 de oameni, acum efectivele au fost mărite, astfel încât în municipiu se acţionează, pentru degajarea carosabilului şi evacuarea apei din case şi curţi, cu aproximativ 130 de oameni de la Salubritate, Poliţia locală şi de la administraţia domeniului public.

×