x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Accident în Masivul Postăvarul. O femeie s-a rănit grav din cauza lipsei echipamentului. Avertismentul Salvamont

Accident în Masivul Postăvarul. O femeie s-a rănit grav din cauza lipsei echipamentului. Avertismentul Salvamont

de Redacția Jurnalul    |    30 Dec 2022   •   19:10
Accident în Masivul Postăvarul. O femeie s-a rănit grav din cauza lipsei echipamentului. Avertismentul Salvamont
Sursa foto: Facebook

O femeie de 57 de ani își încheie concediul pe un pat de spital, după ce s-a rănit, vineri, în Masivul Postăvarul, din cauza gheții și a echipamentului inadecvat.

Salvamontiștii brașoveni au intervenit pentru salvarea unei femei de 57 de ani, care s-a rănit pe munte, din cauza gheții și a echipamentului inadevcat.

Turista cobora dinspre Capra Neagră spre Kanzel și a alunecat pe gheață.

Salvamontiștii au transportat-o cu ATV-ul la gondolă, de unde a fost preluată de ambulanță.

„Atenție în partea superioară a Masivului Postăvaru.

Potecile și pârtiile de schi, cele care sunt folosite în general de turiști pentru deplasare, sunt acoperite de un strat de gheață, care face deplasarea extrem de dificilă și periculoasă.

Turiștii neechipați, care urcă cu instalațiile de transport pe cablu, trebuie să rămână exclusiv în zona peroanelor superioare ale acestora.

Turiștii, care doresc să se plimbe în partea superioară a masivului, au nevoie de echipament adecvat, în special de încălțări care să le asigure aderența necesară în astfel de condiții și chiar și așa este recomandat să aibă o pereche de snowlinere (crampoane metalice atașate pe talpă) și o pereche de bețe pentru sprijin.

Aceste condiții au făcut ca astăzi două persoane să aibă nevoie de ajutorul nostru și să-și încheie concediul pe un pat de spital.

”, au transmis reprezentanții Salvamont Poiana Brașov pe Facebook.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×