x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Doi pompieri, în timpul lor liber, au intervenit pentru salvarea unui biciclist lovit de o mașină

Doi pompieri, în timpul lor liber, au intervenit pentru salvarea unui biciclist lovit de o mașină

de Vali Deaconescu    |    16 Feb 2024   •   18:45
Doi pompieri, în timpul lor liber, au intervenit pentru salvarea unui biciclist lovit de o mașină
Sursa foto: ISU Giurgiu

Dimineața devreme, în timp ce se îndreptau spre locul de muncă, Stelian și Adrian, doi pompieri, au fost martorii unui accident rutier în zona Letca Nouă, județul Giurgiu. Pe marginea DN 61, au observat un autoturism oprit și un biciclist căzut în șanț. Fără ezitare, cei doi au intervenit imediat.

Biciclistul, vizibil afectat de șocul impactului, era incapabil să se ridice sau să comunice coerent. Adrian și Stelian au acționat prompt, stabilind că este esențial ca bărbatul să rămână într-o poziție care să-i faciliteze respirația până la sosirea ambulanței.

Cu calm și determinare, cei doi au monitorizat starea bărbatului, asigurându-se că acesta are puls și respiră în mod corespunzător. În doar câteva minute, echipajul de la ambulanță a preluat victima și a pornit spre spital pentru îngrijiri medicale urgente.

„Era puțin trecut de ora 07:00, iar colegii noștri, Stelian și Adrian, se îndreptau spre serviciu. Cunosc foarte bine DN 61 pentru că l-au străbătut de atâtea ori, dimineața.

Aproape de Letca Nouă, județul Giurgiu, au văzut un autoturism oprit pe marginea drumului și un biciclist căzut în șanț. Și-au dat seama că este vorba despre un accident rutier și au alergat să vadă cum pot fi de ajutor.

Biciclistul, în stare de șoc, nu se putea ridica și nici vorbi.

"Mă auziți?" l-a întrebat Adrian, iar bărbatul dădea semne că înțelege.

"Suntem pompieri, vă putem ajuta. Încercați să nu vă mișcați. O să vă așezăm într-o poziție pentru a putea respira mai bine. Ambulanța este pe drum!" l-a liniștit Stelian.

Au rămas lângă el și s-au asigurat că are puls și respiră. Conștient, dar fără a putea comunica foarte bine, bărbatul a fost preluat de ambulanță și transportat la spital.

Totul s-a întâmplat în doar câteva minute, ce au presupus calm, viteză de reacție și o bună organizare, calitați de bază pentru un salvator.

Cei doi pompieri și-au continuat drumul spre serviciu, cu gândul la omul care a trecut, în această dimineață, printr-o grea încercare și cu speranța că acesta se va recupera cât mai repede”, potrivit ISU Giurgiu.

×
Subiecte în articol: biciclist accident letca noua