x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Alertă în Botoșani, 15 persoane, evacuate din cauza unui incendiu într-un bloc de locuințe

Alertă în Botoșani, 15 persoane, evacuate din cauza unui incendiu într-un bloc de locuințe

02 Ian 2017   •   12:37
Alertă în Botoșani, 15 persoane, evacuate din cauza unui incendiu într-un bloc de locuințe
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Pompierii au dispus, duminică seară, evacuarea a 15 persoane, dintre care cinci copii, dintr-un bloc din municipiul Botoşani, din cauza unui incendiu izbucnit într-o garsonieră situată la etajul al patrulea, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Dorina Lupu. 

Potrivit acesteia, incendiul a fost declanşat de la un fier de călcat uitat în priză. 

"În momentul producerii evenimentului cei doi tineri care locuiesc cu chirie nu erau acasă. Aceştia au plecat în oraş, iar în grabă au uitat fierul de călcat în priză. Vecinii au simţit miros de fum şi au sunat la pompieri după ajutor", a afirmat Lupu. 

La fata locului s-au deplasat trei echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu trei autospeciale cu apa şi spumă. 

"La sosirea gărzii de intervenţie, pe casa scării, la nivelul etajului IV, era un fum înecăcios. Pentru a intra în  garsonieră, pompierii au deblocat uşa de la intrare. Ajunşi in interior, salvatorii au constatat ca ardea o canapea, existând pericolul de propagare a flăcărilor şi la celelalte bunuri din interior. Concomitent cu acţiunea de stingere a incendiului, s-a intervenit pentru evacuarea preventivă a 15 locatari", a adăugat Lupu. AGERPRES

×