x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale A fost pericol de explozie la un tren încărcat cu nitrat de amoniu în zona Breaza. Incendiul a fost lichidat

A fost pericol de explozie la un tren încărcat cu nitrat de amoniu în zona Breaza. Incendiul a fost lichidat

31 Oct 2017   •   18:20
A fost pericol de explozie la un tren încărcat cu nitrat de amoniu în zona Breaza. Incendiul a fost lichidat

UPDATE 20.13 - Raed Arafat, secretar de stat în MAI, a declarat marți seara, la Antena 3, că incendiul de la vagonul de tren de marfă a fost lichidat, astfel că nu mai există niciun pericol în zonă.

”Din cele 25 de vagoane, unul a fost cu fum și foc în interior, pompierii au intervenit și au deconectat o parte din vagoane de la cel cu incendiu. În ultima oră și jumătate, s-a lucrat intens. Acum au deschis vagonul, au reușit să lichideze incendiul. Nu mai există niciun pericol”, a spus Raed Arafat, secretar de stat în MAI, marți, la emisiunea Punctul de întâlnire, de la Antena 3.

 

De asemenea, potrivit lui Arafat, populația evacuată din zonă se poate întoarce la locuințe.

UPDATE 20:00:Populaţia din Breaza a fost evacuată, marţi seară, pe o rază de un kilometru în zona gării unde se află trenul încărcat cu nitrat de amoniu al cărui vagon fumega, pompierii deschizând containerul şi acţionând pentru inundarea acestuia, incendiul fiind localizat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, Raluca Vasiloae, 56 de persoane au fost evacuate pe o rază de un kilometru, acestea fiind duse cu microbuze şi autospeciale ale inspectoratelor Bucureşti-Ilfov, Braşov, Dâmboviţa şi IGSU la sala de sport din localitate în vederea cazării.

Containerul care fumega a fost deschis iar pompierii au acţionat pentru inundarea acestuia.

Incendiul a fost localizat iar vagonul în cauză a fost decuplat, astfel că nu mai este pericol de explozie, a precizat sursa citată.

IGSU informează că peste 70 de pompieri intervin la Breaza, în sprijinul celor din Prahova intervenind şi cei de la ISU Braşov. AGERPRES

55 de pompieri sunt implicaţi în acţiunea de la Breaza. De asemenea sunt acolo 6 maşini de jandarmi care au evacuat din zonă 42 de persoane.

Purtătorul de cuvânt al CFR, Oana Brânzan, a spus că la această oră patru trenuri aflate în circulaţie la momentul închiderii traficului feroviar sunt oprite în gările Comarnic, Valea Largă şi Câmpina. Dintre acestea, trei erau cu destinaţia Bucureşti.

Ea a precizat că garnitura care transporta azotat de amoniu aparţine CFR Marfă, este formată din 26 de vagoane şi plecase de la Târgu Mureş, cu destinaţia Ploieşti Triaj.

Zeci de persoane care au fost evacuate, marţi seară, din zona gării Breaza Nord din cauza unui vagon încărcat cu nitrat de amoniu din care iese fum şi vor fi duse cu ambulanţele SMURD şi cu microbuze într-un loc sigur.Acestea vor fi transportate cu ambulanţe SMURD şi cu microbuze de la ISU Prahova, ISU Dâmboviţa şi ISU Braşov la sala de sport din Breaza, informează sursa citată.


Pompierii care intervin cu cinci autospeciale cu apă continuă să acţioneze pentru răcirea vagonului, care ulterior va fi deschis pentru a se pulveriza apă şi în interior.

Peste 20 de jandarmi se află la faţa locului pentru a sprijini intervenţia.

Un tren de marfă compus din 25 de vagoane este staţionat în gara Breaza Nord, pompierii intervenind pentru răcirea unui vagon încărcat cu nitrat de amoniu, situat la jumătate, din care iese fum.

Potrivit CFR SA, trenul efectua un transport de la Târgu Mureş la Ploieşti Triaj. AGERPRES

Autorităţile au decis să evacueze locuitorii pe o rază de un km în jurul gării Breaza nord, fiind pericol de explozie.

Alertă maximă la Breaza, unde un vagon de tren încărcat cu nitrat de amoniu fumegă în gară. Trei autospeciale de la Pompieri, una de descarcerare şi un echipaj SMURD sunt la faţa locului.

S-au luat măsurile specifice de asigurare a zonei şi se intervine pentru răcire la baza vagonului.

Circulaţia feroviară între Bucureşti şi Braşov a fost blocată complet, după ce linia de alimentare electrică a fost scoasă din funcţiune. Trenul e compus din 25 de vagoane şi fumegă unul dintre ele, în zona de mijloc.

×