x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Amatorii de schi se pot delecta pe pârtiile de la Șureanu, condițiile sunt excelente

Amatorii de schi se pot delecta pe pârtiile de la Șureanu, condițiile sunt excelente

17 Feb 2017   •   10:41
Amatorii de schi se pot delecta pe pârtiile de la Șureanu, condițiile sunt excelente

Pârtiile de la Şureanu, din Munţii Sebeşului, pe domeniul schiabil situat la cea mai mare altitudine din ţară, sunt în continuare perfecte pentru practicarea sporturilor de iarnă, cu toate că nu a mai nins în ultimul timp, iar vremea s-a încălzit treptat. 

Zăpada, deşi nu la fel de proaspătă ca acum o săptămână, este ideală pe pârtii şi în off-piste, a declarat presei Rareş Tileagă, monitor de schi. 

'Sunt deschise şase pârtii din opt, iar stratul de zăpadă care le acoperă este incredibil de bun pentru acest mijloc de februarie. Zăpada nu mai este atât de proaspătă ca acum câteva zile, există unele porţiuni cu iarbă, pe vârfuri de pantă, dar nicidecum nu poate fi vorba de scăderea în calitate a sezonului. Zăpadă există, încă, din belşug pe toate pârtiile, iar suprafaţa schiabilă pe pârtii este aproape perfectă', a afirmat Rareş Tileagă. 

Accesul spre Domeniul Şureanu se face pe DN67C -Transalpina, pe traseul Sebeş-Şugag-Lacul Oaşa, apoi pe un drum judeţean, lungimea totală fiind de 82 de kilometri, care pot fi parcurşi în două ore. Dacă pe traseul Sebeş-Lacul Oaşa, în lungime de 64 de kilometri, DN 67C Transalpina a fost reabilitat, în schimb, pe ultimii 18 kilometri, până la Poarta Raiului, pe DJ 704, este drum de pământ. Din cauza încălzirii vremii, această ultimă porţiune de drum este acoperită de gheaţă şi are porţiuni tot mai numeroase cu gropi, şanţuri şi noroi, fiind recomandată montarea lanţurilor. 

Domeniul Schiabil Şureanu dispune de opt pârtii, în lungime totală de unsprezece kilometri. Este domeniul schiabil situat la cea mai mare altitudine din ţară, respectiv la 2.000 de metri. La Şureanu a fost prezent în acest an în mai multe rânduri pentru a schia şi preşedintele Klaus Iohannis. 

Şi la Arieşeni, în Munţii Apuseni, deşi nu a mai nins de ceva timp, cele două pârtii se prezintă 'remarcabil de bine' pentru această perioadă a sezonului, a menţionat Rareş Tileagă. AGERPRES

×