x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Ambulanţa din Iaşi a ajuns taxi

Ambulanţa din Iaşi a ajuns taxi

31 Oct 2016   •   14:29
Ambulanţa din Iaşi a ajuns taxi
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Reprezentanţii Ambulanţei din Iaşi se plâng de faptul că de multe ori sunt solicitaţi pentru false motive, serviciu ajungând un fel de taxi.

„Foarte des suntem sunaţi să mergem într-o comună pentru o persoană care spune că se simte rău. Când ajungem, de cele mai multe ori, persoana ne aşteaptă pe picioarele sale, cu sacoşa în mână, să meargă la medic la Iaşi la programare. Unii nu vor să înţeleagă că nu suntem taxi”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al SAJ Iaşi. Spre exemplu, zilele trecute, la Pocreaca a fost chemată ambulanţa de către o femeie de 48 de ani, care era în evidenţa Laboratorului de Sănătate Mintală. Aceasta voia internare la Institutul de Psihiatrie Socola, precizând că este programată. Chiar dacă i s-a explicat că n-o va interna nimeni fără un aviz în acest sens, nu a înţeles, ambulanţa plimbând-o degeaba. 

Mai mult, potrivit prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic şef UPU-SMURD Iaşi, unii pacienţi care ajung cu ambulanţa la spital vor să fie şi duşi înapoi acasă, tot cu ambulanţa. „Sunt pacienţi care consideră că dacă ambulanţa i-a adus la spital, tot cu ambulanţa trebuie să plece acasă. Vreo trei astfel de pacienţi, cu etilism acut, au făcut scandal zilele acestea, că vor acasă cu ambulanţa. Lumea trebuie să înţeleagă că nu asta trebuie să facă ambulanţa”, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeşu.

Sursa:ziarulevenimentul.ro

×