x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Anchetă internă la Spitalul Judeţean din Târgovişte. Un copil de 13 ani a murit în urma unor complicaţii ale operaţiei de apendicită

Anchetă internă la Spitalul Judeţean din Târgovişte. Un copil de 13 ani a murit în urma unor complicaţii ale operaţiei de apendicită

12 Ian 2017   •   16:18
Anchetă internă la Spitalul Judeţean din Târgovişte. Un copil de 13 ani a murit în urma unor complicaţii ale operaţiei de apendicită

Conducerea Spitalului Judeţean Târgovişte a dispus o anchetă internă, după ce un copil de 13 ani operat de apendicită a murit, iar părinţii acestuia acuză medicii de neglijenţă. 

Copilul a fost operat de apendicită la sfârşitul lunii decembrie, a revenit la spital după câteva zile cu complicaţii la nivelul plăgii operatorii şi cu unele probleme respiratorii. Reprezentanţii spitalului spun că pacientul a fost investigat medical, tratat, iar după câteva zile, în timp ce era internat, a făcut stop cardio-respirator şi a murit. 


''Băiatul de 13 ani, din Târgovişte, a fost internat pe 27 decembrie la Chirurgie şi operat în aceeaşi zi de apendicită acută cangrenoasă perforată cu peritonită. A stat internat la chirurgie postoperator, iar pe 3 ianuarie a fost externat. A revenit a doua zi cu complicaţii la nivelul plăgii postoperatorii. A fost examinat de medicul de gardă de la chirurgie, a fost internat. Pe 4 ianuarie i s-a făcut o primă radiografie pulmonară şi i s-a dat tratament. Pe 5 au apărut simptome respiratorii, tuse, a fost consultat de medicul pediatru care a suspectat o pneumonie bazală stângă, susţinută şi de o imagine radiologică efectuată ulterior controlului'', a declarat, joi, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Târgovişte, Elena Firoiu. 

Aceasta a explicat că de la internarea făcută în ianuarie s-a efectuat concomitent tratament copilului pentru plaga postoperatorie şi pentru pneumonie. 

''Pe 11 ianuarie copilul a făcut stop cardio-respirator, s-au efectuat manevre de resuscitare, a fost chemată echipa de la terapie intensivă, s-au reluat bătăile inimii. S-a efectuat resuscitare permanentă şi a plecat în Terapie Intensivă. În lift a avut loc al doilea stop cardio-respirator, s-a continuat resuscitarea şi în terapie timp de încă o oră, însă nu şi-a mai revenit'', a explicat Elena Firoiu. 

Conducerea spitalului a declanşat o anchetă internă, după ce părinţii au acuzat medicii de neglijenţă. 

''Urmează să se facă autopsie. Nu ştiu exact ce acuză părinţii, erau teribil de supăraţi şi de trişti'', a mai spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Târgovişte, Elena Firoiu. 

×