x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale ANPC a oprit temporar de la funcţionare două parcuri de distracţii din Vama Veche

ANPC a oprit temporar de la funcţionare două parcuri de distracţii din Vama Veche

de Redacția Jurnalul    |    07 Iul 2024   •   21:40
ANPC a oprit temporar de la funcţionare două parcuri de distracţii din Vama Veche

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a oprit temporar de la funcţionare două parcuri de distracţii din Vama Veche, în urma controlului desfăşurat pentru monitorizarea pieţei în zona de vacanţă de pe litoralul Mării Negre.

"ANPC a desfăşurat, în cadrul Comandamentului Litoral 2024 - structură special creată de instituţie pentru monitorizarea pieţei în zona de vacanţă de pe malul Mării Negre - împreună cu reprezentanţii Inspectoratului Teritorial ISCIR şi ai Primăriei comunei Limanu, judeţul Constanţa, o serie de acţiuni de control care au vizat locaţii de agrement din zona localităţii. Au fost sancţionaţi doi operatori economici, Popescu Business Family SRL şi Luna Park Popa SRL, pentru nereguli în funcţionarea parcurilor de distracţii", informează ANPC într-un comunicat.

Astfel, cei doi operatori au fost sancţionaţi cu amenzi contravenţionale în valoare de 10.000 lei, interzicerea utilizării aparatelor până la remedierea deficienţelor şi oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficienţelor constatate.

Potrivit sursei citate, abaterile identificate de la legislaţia în vigoare au vizat: lipsa autorizării pentru echipamentele de agrement, folosirea unor echipamente de agrement fără revizii ISCIR (pentru funcţionare şi siguranţă), fapt care pune în pericol sănătatea sau viaţa utilizatorilor, folosirea unor echipamente de agrement deteriorate, cu vopsea exfoliată, plasă elastică ruptă, pentru trambuline şi cu rugină pe elemente de siguranţă, uzură în exces a unor elemente sau chiar lipsa unora care asigurau siguranţa consumatorilor.

De asemenea, alte abateri constatate în urma controlului de comisarii ANPC au fost legate de folosirea unor echipamente de agrement care au suferit modificări neautorizate, lipsa informării consumatorilor referitor la denumirea echipamentului, a modului corect de folosire şi a avertizărilor cu privire la potenţialele pericole în timpul utilizării aparatelor şi lipsa împământării în cazul unor echipamente electrice, acest lucru putând pune în pericol viaţa şi siguranţa consumatorilor.

"A oferi consumatorilor, copiilor îndeosebi, servicii de agrement prin intermediul unor parcuri de distracţii neverificate tehnic de mai bine de 7 ani, cu improvizaţii şi aparate deteriorate, este o dovadă de iresponsabilitate, din partea operatorilor economici în cauză. Vă recomandăm ca, înaintea utilizării unor astfel de echipamente, să verificaţi informaţiile afişate de prestator, precum şi starea aparatelor şi să nu le folosiţi dacă observaţi improvizaţii, deteriorări sau funcţionare anevoioasă. Evitaţi instalaţiile improvizate, pentru a nu vă pune viaţa în pericol! Litoralul românesc dispune de parcuri de distracţii autorizate, verificate şi sigure pentru consumatori, iar autorităţile statului monitorizează permanent funcţionarea în siguranţă şi conform exigenţelor legale a spaţiilor de acest fel", a transmis Sebastian Hotca, preşedinte interimar ANPC, în comunicatul citat.

×
Subiecte în articol: ANPC parc distractii vama veche