x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Restaurant din Constanța unde clienții erau furați la cântar, închis temporar de ANPC

Restaurant din Constanța unde clienții erau furați la cântar, închis temporar de ANPC

de Redacția Jurnalul    |    04 Aug 2023   •   20:30
Restaurant din Constanța unde clienții erau furați la cântar, închis temporar de ANPC
Sursa foto: antena1

Inspectorii ANPC au închis temporar un restaurant din Constanța, unde au constatat, printre altele, neconcordanțe între gramajele trecute în meniu și cele ale produselor oferite clienților.

Potrivit unui comunicat al ANPC, restaurantul a fost amendat cu 32.000 lei și un avertisment.

„Acestora li s-au adăugat măsura opririi temporare a prestării serviciilor, precum și cea a opririi definitive de la comercializarea și retragerea din circuitul consumului uman a produselor alimentare neconforme. De aseamenea, comisarii ANPC au propus măsura încetării practicilor comerciale incorecte și, din cauza abaterilor repetate față de cele înregistrate la precedentul control din luna iunie 2023, tot în cadrul Comandamentului, au propus închiderea temporară a unității pentru o perioadă cuprinsă între 6 și 12 luni”, se arată în comunicat.

Printre deficiențele constatate se numără utilizarea unor materii prime, produse sau proceduri nesigure, neconcordanțe între gramajele preparatelor finite înscrise în lista meniu și cele rezultate în urma cântăririi produselor, în sensul lipsei la gramaj, în toate cazurile, în defavoarea consumatorilor, folosirea unor materii prime sau a unor preparate în afara datei limită de consum, folosirea unor produse cu acumulări de gheață și arsuri de congelare, improprii consumului uman și utilizarea unor materii prime sau semipreparate fără elemente de identificare.

„Sincer, credeam că furtul la cântar a rămas departe, în trecutul comerțului românesc. Dar, iată că varianta italienească a acestuia își face loc din nou. Pot înțelege orice, dar nu pot accepta produse sau servicii care pun în pericol sănătatea, viața și, de ce nu, interesele economice ale consumatorilor. Dacă li s-ar fi întâmplat o situație de același gen administratorilor locației, probabil aceștia ar fi țipat ca din gură de șarpe, dar în italiană”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ANPC restaurant