Lupii par confuzi, dar și fascinați de camere. Se apropie cu prudență, studiază camera, după care se îndepărtează: https://www.facebook.com/RnpRomsilva/posts/pfbid0uxGkw1cddoiHeiiVum5ZGvUxgHoeT1m8KNzEYuUThF9eY992RXQLa296cxPauLkwl
Lupul este înzestrat cu simțuri foarte bine dezvoltate, auzul și văzul fiind cele mai sensibile.
Lupii trăiesc în haită și au un rol important în menținerea unor ecosisteme natural sănătoase. Cele mai multe haite au în componență perechea conducătoare, formată din masculul și femela alfa, precum și puii lor de până la 3 ani. Câteodată pot aparea și alți lupi, rude ale celor alfa. În fiecare haită există o ordine respectată, limbajul corpului exprimând poziția lupului în haită.
Lupii parcurg zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, coordonat, dirijează prada în locuri în care aceasta își pierde mobilitatea, de exemplu râuri, unde este ucisă.
Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva , are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba, din acestea 50.793 fiind păduri.
(sursa: Mediafax)