x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Arad: apa distribuită de Uzina de Apă de la Ineu nu este potabilă

Arad: apa distribuită de Uzina de Apă de la Ineu nu este potabilă

23 Mar 2016   •   19:09
Arad: apa distribuită de Uzina de Apă de la Ineu nu este potabilă

Compania de Apă Arad a făcut cunoscut faptul că în câteva localităţi din zona oraşului Ineu apa distribuită populaţiei este improprie consumului uman, fiind recomandat să se folosească doar pentru uz menajer.

"Având în vedere controalele şi buletinele de analiză efectuate la Uzina de Apă Ineu, s-a constatat că apa distribuită populaţiei în localităţile Ineu, Gurba, Şicula, Mocrea şi Chereluş este neconformă la parametrii de mangan şi fier, fapt pentru care a fost restricţionată utilizarea ei pentru consumul uman (băut şi gătit)", se precizează în înştiinţarea trimisă primăriei oraşului Ineu de către conducerea Companiei de Apă Arad.

Ca urmare a acestui anunţ, primarul oraşului Ineu, Călin Abrudan, a dispus, miercuri, restricţionarea consumului de apă potabilă de la reţea în localităţile amintite, cărora le este furnizată apă potabilă de către Uzina de Apă Ineu.

Conform înştiinţării transmise de către Compania de Apă Arad, autorităţile publice locale au obligaţia să identifice surse de apă potabilă pe teritoriul administrat şi, până la finalizarea acestei acţiuni, să asigure pentru sugari şi copiii de până la trei ani apă potabilă fără plată.

De asemenea, autorităţile publice locale trebuie să anunţe şi medicii de familie privind neconformitatea pentru consum uman a apei. AGERPRES

×