x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Arad: Aproape toate paturile de la Secţia Infecţioase Copii sunt ocupate de bolnavi de rujeolă

Arad: Aproape toate paturile de la Secţia Infecţioase Copii sunt ocupate de bolnavi de rujeolă

15 Oct 2016   •   07:35
Arad: Aproape toate paturile de la Secţia Infecţioase Copii sunt ocupate de bolnavi de rujeolă

Cu toate că numărul cazurilor de rujeolă care au necesitat internare a scăzut în ultima săptămână, aproape toate paturile din Secţia Infecţioase Copii a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad sunt ocupate cu copii care suferă de această boală, a declarat presei vineri, dr Ciprian Pribac, director medical şi purtător de cuvânt al SCJU Arad.

Potrivit sursei citate, din cele 20 de paturi ale secţiei, 19 erau ocupate vineri de copii cu vârste de până la zece ani, iar alţi trei, care au depăşit această vârstă, au fost transferaţi la Secţia Infecţioase Adulţi, pentru a lăsa paturi libere pacienţilor mai mici care ar putea avea nevoie de internare.

'Cu acordul Direcţiei de Sănătate Publică Arad, am decis să tratăm copiii de peste zece ani împreună cu adulţii. În plus, pentru a exista suficiente locuri pe Secţia Infecţioase Copii, s-a decis suplimentarea cu cinci paturi, astfel că, pe perioada epidemiei de rujeolă, numărul paturilor va fi de 25', a afirmat Ciprian Pribac.

Decizia de suplimentare a numărul de paturi a fost luată în urmă cu două săptămâni, când au fost internaţi 25 de copii sub zece ani, peste capacitatea iniţială a secţiei, alţi şapte copii de peste zece ani fiind transferaţi la Secţia Infecţioase Adulţi, din cauza lipsei de paturi în secţia de copii.

De la începutul anului, în judeţul Arad au fost înregistrate 132 de îmbolnăviri de rujeolă, un băieţel de opt luni şi o fetiţă de nouă luni decedând din cauza complicaţiilor apărute din acuza bolii.

La rândul său, directorul executiv al DSP Arad, jr. Constantin Cătană, a declarat presei că, în ultimele săptămâni, după mediatizarea acestor cazuri de îmbolnăviri, rata de vaccinare aproape s-a dublat.

'Astfel, în luna august fuseseră vaccinaţi 669 de copii, iar în septembrie, 1.106. Noi luăm partea bună a acestei mediatizări, pentru că mulţi părinţi au înţeles importanţa vaccinării şi şi-au dus copiii la medic', a adăugat Constantin Cătană. AGERPRES

×