x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Arad: Urgențele de la Sântana, închise din lipsa personalului medical

Arad: Urgențele de la Sântana, închise din lipsa personalului medical

27 Oct 2020   •   21:30
Arad: Urgențele de la Sântana, închise din lipsa personalului medical

Activitatea la UPU SMURD Sântana, județul Arad, a fost sistată, deoarece la Unitatea Primire Urgențe din Arad se prezintă tot mai mulți pacienți și este nevoie de medici.

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a decis, marți, sistarea activității medicale a punctului de lucru UPU SMURD Sântana, în condițiile în care pacienții care se prezintă în Unitatea Primire Urgențe din Arad cu suspiciune de infectare cu virusul SARS CoV-2 sau cu alte afecțiuni de sănătate sunt tot mai mulți.

În plus, la Unitatea Primire Urgențe din Arad sunt funcționale circuite separate pentru pacienții cu suspiciune de COVID-19 respectiv pentru cei care se prezintă cu alte afecțiuni de sănătate.

„Pentru gestionarea eficientă a activității Unității Primire Urgențe Arad este nevoie de un număr mai mare de personal medical, ceea ce ne-a determinat să apelăm la medicii și asistentele care își desfășurau activitatea la UPU Sântana, transmite conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

Decizia se bazează pe nevoia de a asigura asistență medicală calificată pacienților care se adresează în număr tot mai mare Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

„Am fost nevoiți să luăm această decizie deoarece avem nevoie de personal la Arad, unde se prezintă un număr mult mai mare de pacienți care necesită intervenții medicale de urgență. Este o decizie temporară iar în momentul în care situația va permite, vom redeschide UPU SMURD Sântana”, a spus Florina Ionescu, manager interimar SCJU Arad.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: urgente inchise