x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Doi bărbați, reținuți pentru că au introdus ilegal în țară și apoi au vândut online trei arme

Doi bărbați, reținuți pentru că au introdus ilegal în țară și apoi au vândut online trei arme

15 Aug 2024   •   15:45
Doi bărbați, reținuți pentru că au introdus ilegal în țară și apoi au vândut online trei arme

Doi bărbați au fost reținuți pentru că au introdus ilegal în țară și apoi au vândut online trei arme. Este vorba despre arme neletale. Anchetatorii au făcut percheziții în județele Călărași și Maramureș, dar și în municipiul București.

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase anunță că „au documentat activitatea infracțională a doi bărbați, de 40 și 30 de ani, bănuiți de săvârșirea mai multor infracțiuni”.

Din probatoriul administrat, a reieșit că „bărbații ar fi introdus ilegal în țară și ulterior ar fi comercializat, printr-o platformă online, trei arme neletale, supuse autorizării, calibrul 5,5 mm, și cantitatea de 1.750 diabolouri (elemente de muniție pentru arme cu aer comprimat).”

Anchetatorii au făcut trei percheziții în județele Călărași, Maramureș, și în municipiul București, la adresele unor persoane care au achiziționat armele.

Armele și muniția au fost ridicate „în vederea continuării cercetărilor, în funcție de rezultatul acestora, cercetarea penală urmând a fi extinsă și pentru alte fapte”.

Cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și contrabandă calificată.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: arme barbati infracțiuni reținuți