x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Atenție la fraudele online. O femeie din Iași a fost jefuită de 19.000 de lei în câteva minute

Atenție la fraudele online. O femeie din Iași a fost jefuită de 19.000 de lei în câteva minute

de Redacția Jurnalul    |    03 Noi 2023   •   12:30
Atenție la fraudele online. O femeie din Iași a fost jefuită de 19.000 de lei în câteva minute

O femeie din Iași a pierdut 19.000 de lei în câteva minute.

Escrocheria prin care o bătrână din Iași a fost lăsată fără 19.000 de lei. Și-a dat seama după câteva minute, dar a fost prea târziu

O bătrână în vârstă de 62 de ani din județul Iași a fost victima unui jaf. Femeia a pierdut, în doar câteva clipe, 19.000 de lei.

Aceasta a accesat un site care promitea câștiguri rapide. Dar, în loc să obțină mai mulți bani, i-au dispărut rapid banii din cont. Când și-a dat seama, era prea târziu.

Femeia are 62 de ani și a anunțat imediat poliția, care a deschis dosar penal pentru înşelăciune, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi accesul ilegal la un sistem informatic.

Anunțul cerea investirea unor sume de bani pentru a cumpăra acţiuni la o societate comercială listată pe Bursa de Valori București. Și-a dat astfel datele personale și numărul de telefon. La scurt timp, a fost contactată pe o rețea socială de o persoană necunoscută care i-a transmis două link-uri, în vederea instalării unor aplicaţii pe telefonul mobil. Odată instalată aplicația, femeia a pierdut controlul asupra telefonului.

Persoane necunoscute i-au accesat aplicaţia bancară pe care o folosea şi au făcut, în numele ei, un transfer în valoare de 18.000 de lei, accesând şi un card bancar şi transferând apoi și suma de 1.245 de lei.

"În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi accesul ilegal la un sistem informatic'", a transmis Inspectoratul Poliției Județene Iași, potrivit Agerpres.

×
Subiecte în articol: iasi escrocherie femeie