x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Atenţie la hoţi! Avertismentul poliţiștilor pentru cei care pleacă în concediu

Atenţie la hoţi! Avertismentul poliţiștilor pentru cei care pleacă în concediu

27 Aug 2017   •   10:23
 Atenţie la hoţi! Avertismentul poliţiștilor pentru cei care pleacă în concediu

Nu vor să se simtă ca în puşcărie şi au renunţat la gratiile de la geamuri. Şi-au pus termopane frumoase, moderne, dar habar nu au că le-au făcut o mare bucurie hoţilor de locuinţe. Asta pentru că spărgătorii au nevoie de doar 30 de secunde pentru a intra în locuiţe. Puţini ştiu însă că 5 euro investiţi în plus în geam pot da dureri de cap hoţilor.

30 de secunde şi hoţul pătrunde în locuinţă. Geamul termopan nu este scutul perfect pentru casa noastră. Mai ales, când apartamentul este situat la parter sau chiar la etajul 1 al blocului şi nu este protejat de gratii solide. Mai există şi alte accesorii, dar mai puţin sigure. 

Piesa metalică antiefracţie poate costa cinci euro. Şi geamurile sunt de mai multe feluri. Unele pot fi sparte, susţin producătorii, doar cu barosul. Cele clasice şi, totodată mai ieftine, sunt numite de unele firme tot antiefracţie. Dar iată şi explicaţia. 

Sunt cazuri însă când hoţii sunt invitaţi în casă chiar de proprietari. 10 la sută dintre spargeri sunt date prin metoda împrietenirii. Fie se recomandă ca fiind de la diferite companii, unii chiar poliţişti ori asistenţi sociali, fie pretind că au văzut un anunţ de vânzare, dar proprietarul nu este acasă şi îl roagă pe vecin să îl lase să vizioneze un apartament în acea zonă. 

Iar când vacanţa se prelungeşte, ar fi bine ca un prieten sau un vecin să verifice, periodic, locuinţa. Pe piaţă au apărut şi întrerupătoare care, la diverse intervale de timp, aprind şi sting automat lumina. Nu vor să se simtă ca în puşcărie şi au renunţat la gratiile de la geamuri. Şi-au pus termopane frumoase, moderne, dar habar nu au că le-au făcut o mare bucurie hoţilor de locuinţe. Asta pentru că spărgătorii au nevoie de doar 30 de secunde pentru a intra în locuiţe. Puţini ştiu însă că 5 euro investiţi în plus în geam pot da dureri de cap hoţilor.Observator.Tv

×