x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Autobuzele din zona Eroilor vor circula pe traseele de bază, începând de vineri

Autobuzele din zona Eroilor vor circula pe traseele de bază, începând de vineri

16 Dec 2016   •   08:34
Autobuzele din zona Eroilor vor circula pe traseele de bază, începând de vineri

Autobuzele de pe opt linii de circulație vor reveni de vineri pe traseele de bază, în urma redeschiderii traficului rutier pe Bulevardul Eroilor, tronsonul cuprins între Strada Carol Davila și Splaiul Independenței, informează Regia Autonomă de Transport București (RATB).

 

În urmă cu un an, RATB a decis în urmă să devieze autobuzele care circulă în zona Eroilor din cauza surpării carosabilului în urma lucrărilor la noua stație de metrou.

Astfel, autobuzele liniilor 122, 126, 137, 138, 168, 226, 268 și 368 vor circula pe traseul de bază, în ambele sensuri, de la intersecția Bulevardul Eroilor/ Strada Carol Davila, pe Bulevardul Eroilor, Strada Știrbei Vodă, apoi pe traseele actuale.

De asemenea, linia de autobuze 668 va funcționa pe traseul de bază între "Valea Oltului" și intersecția Bulevardul Eroilor/ Strada Sfântu Elefterie, apoi pe Bulevardul Eroilor, Pod Eroilor, Splaiul Independenței, Podul Cotroceni, Splaiul Independenței, Bulevardul Eroilor, Strada Dr. Bagdasar, apoi pe traseul actual. Pe traseul modificat, autobuzele vor efectua opriri în stațiile "Știrbei Vodă", "Pod Cotroceni" și "Spitalul Universitar", amplasate pe Splaiul Independenței.

Linia de autobuze 696 va funcționa între "Gara Basarab" și "Academia Militară" pe Bulevardul Dinicu Golescu, Strada Witing, Calea Plevnei, Strada Știrbei Vodă, Bulevardul Eroilor, Strada Dr. Bagdasar, Șoseaua Panduri, cu întoarcere pe Strada Dr. Rainer, Bulevardul Eroilor, Splaiul Independenței, Strada Constantin Noica, Strada Mircea Vulcănescu, Strada Baldovin Pârcalabul, Bulevardul Gării de Nord, Piața Gării de Nord și Bulevardul Dinicu Golescu.

Linia N110 va reveni pe traseul de bază pe sensul spre "Cartier 16 Februarie", de la intersecția Bulevardul Eroilor/ Bulevardul Eroii Sanitari pe Bulevardul Eroilor, Strada Dr. Bagdasar, apoi pe traseul actual, iar pe sensul spre "Piața Unirii", de la intersecția Bulevardul Eroilor/Strada Carol Davila pe Bulevardul Eroilor, Strada Știrbei Vodă, Calea Plevnei, Strada Vasile Pârvan, Bulevardul Mihail Kogălniceanu, apoi pe traseul actual.

Linia N116 va funcționa pe un traseu modificat pe sensul spre "Grup Școlar Auto", de la intersecția Bulevardul Eroilor/ Bulevardul Eroii Sanitari pe Bulevardul Eroilor, Strada Dr. Bagdasar, apoi pe traseul actual, iar pe sensul spre "Piața Unirii", de la intersecția Bulevardul Eroilor/Strada Carol Davila pe Bulevardul Eroilor, Strada Știrbei Vodă, Calea Plevnei, Strada Vasile Pârvan, Pod Hașdeu, Splaiul Independenței, apoi pe traseul actual.

De asemenea, după ridicarea restricțiilor de circulație, stația "Carol Davila", sensul spre cartiere, va fi reamplasată de pe breteaua Bulevardul Eroilor pe Bulevardul Eroilor, înainte de intersecția cu Strada Dr. Grigore Țăranu.

De la aceeași dată, autobuzele liniilor 122, 126, 137, 138, 168, 226, 268, 368, 668, 696, N110 și N116 vor efectua opriri, în ambele sensuri, în stațiile "Carol Davila", amplasate pe Bd. Eroilor.

Într-un comunicat remis joi AGERPRES, Metrorex a anunțat că reluarea circulației rutiere în zonele respective se va face etapizat întrucât lucrările de suprafață din zona Eroilor (pasajul pietonal dintre cele două stații cu refacerea parcului) vor fi terminate în luna noiembrie 2017.

Astfel, pe Bulevardul Eroii Sanitari (între Bulevardul Eroilor și Splaiul Independenței) circulația va fi reluată în luna martie 2017, iar pe Splaiul Independenței, adiacent cu Bulevardul Eroilor, în luna august 2017.

"În calitate de beneficiar al lucrărilor aferente Magistralei 5 de metrou, Metrorex întreprinde toate demersurile necesare, astfel încât lucrările în zonă să fie finalizate în graficul de acțiuni asumat împreună cu toate părțile și instituțiile implicate în proiect", menționează Metorex în comunicat.

AGERPRES

×