x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Alertă în județul Bacău: Prezenţa urşilor, semnalată în tot mai multe zone în judeţ

Alertă în județul Bacău: Prezenţa urşilor, semnalată în tot mai multe zone în judeţ

de Redacție Jurnalul    |    25 Mai 2024   •   13:40
Alertă în județul Bacău: Prezenţa urşilor, semnalată în tot mai multe zone în judeţ

Prezența urșilor a fost semnalată, noaptea trecută, la Coțofănești, Parava și Oituz, județul Bacău. Urșii au fost văzuți în curtea unor locuințe.

Noaptea trecută, în jurul orei 00.10, în urma unui apel 112, un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău a fost direcționat în comuna Parava, sat Teiuș, iar sâmbătă dimineață în satul Marginea din comuna Oituz, unde a fost semnalată prezenta unor urși în curtea unor locuințe.

Jandarmii au căutat urșii, dar nu i-au găsit.

„Pentru a se asigura că urșii nu-și vor face apariția și în alte zone locuite ale satelor, echipajul de intervenție a verificat și monitorizat și zonele apropiate. De asemenea, jandarmii băcăuani au intervenit în acest sfârșit de săptămână și în comuna Coțofănești, unde în urma verificărilor și acțiunilor desfășurate, respectiv folosirea semnalelor acustice și luminoase pe timpul intervenției, ursul nu a fost găsit în aria extinsă de căutare”, transmite Jandarmeria Bacău.

Jandarmii le cer oamenilor ca atunci când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere, să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia și să respecte recomandările din mesajul RO – ALERT.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: bacau urşi locuinţe jandarmerie