x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Balast exploatat ilegal din albia râului Suceava. Ultilajele au fost confiscate

Balast exploatat ilegal din albia râului Suceava. Ultilajele au fost confiscate

de Redacția Jurnalul    |    25 Feb 2024   •   18:00
Balast exploatat ilegal din albia râului Suceava. Ultilajele au fost confiscate

Un utilaj de exploatare și un vehicul de mare tonaj au fost confiscate de polițiști, după o sesizare privind furtul și exploatarea ilegală de balast din albia râului Suceava.

Polițiștii suceveni au întocmit dosar penal pentru exploatarea de agregate minerale în zonele de protecție sanitară a surselor de apă, în zonele de protecție a albiilor, malurilor, construcțiilor hidrotehnice, construcțiilor și instalațiilor hidrometrice sau a instalațiilor de măsurare a calității apelor.

De asemenea, s-a dispus indisponibilizarea unui utilaj de exploatare și a unui vehicul de mare tonaj, după o sesizare privind furtul și exploatarea ilegală de balast din albia râului Suceava.

Polițiștii au fost informați vineri seara prin apel la 112 despre faptul că pe raza de competență a comunei Gălănești se fură balast dintr-o arie a unui curs de apă din zonă.

Polițiștii l-au identificat pe un bărbat care manevra un utilaj de încărcare tip Ifron, cu care încărca agregate minerale-balast din albia râului Suceava, în bena unei autobasculante.

În cadrul verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul nu deține firmă de exploatare sau alte autorizații care să-i permită încărcarea de agregate minerale, acesta susținând că avea nevoie de respectivele materiale în gospodărie pentru realizarea unor construcții.

Polițiștii au dispus cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de furt calificat, iar utilajul de încărcare precum și mijlocul de transport au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor.

După verificările preliminare efectuate la fața locului s-a dispus extinderea cercetărilor cu privire la săvârșirea infracțiunii de exploatarea de agregate minerale în zonele de protecție sanitară a surselor de apă, în zonele de protecție a albiilor, malurilor, construcțiilor hidrotehnice, construcțiilor și instalațiilor hidrometrice sau a instalațiilor de măsurare a calității apelor, fiind sesizate și Administrația Națională Apele Române și Garda de Mediu, pentru dispunerea măsurilor conform competențelor.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: balast exploatare ilegala