x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Bărbat condamnat în Italia după ce a exploatat o minoră de 14 ani, prins în Dolj

Bărbat condamnat în Italia după ce a exploatat o minoră de 14 ani, prins în Dolj

de Redacția Jurnalul    |    20 Mar 2024   •   11:50
Bărbat condamnat în Italia după ce a exploatat o minoră de 14 ani, prins în Dolj

Un bărbat de 38 de ani care fusese condamnat în Italia la 10 ani şi 8 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunii de sclavie/subjugare a fost prins, miercuri dimineața, de polițiștii din Dolj.

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Dolj, cu spijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au prins, miercuri dimineața, un bărbat de 38 de ani din comuna Apele Vii, urmărit la nivel internațional.

Față de acesta, autoritățile judiciare din Italia au emis mandat european de arestare în vederea extrădării, acesta având de executat o pedepsă de 10 ani şi 8 luni de închisoare pentru comiterea pe teritoriul acestui stat a infracțiunii de sclavie/subjugare.

„În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că, profitând de starea de vulnerabilitate a unei minore de 14 ani, precum şi prin folosirea de violenţe fizice, a determinat-o pe aceasta să întreţină relaţii sexuale şi să desfăşoarea activităţi umilitoare, însuşindu-şi sumele de bani astfel încasate”, arată IPJ Dolj.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova care a emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.

Persoana reţinută va fi prezentată Curţii de Apel Craiova în vederea emiterii mandatului de arestare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: exploatare minora prins