x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Bilanțul codurilor de vreme extremă în România: mașini avariate, mii de oameni fără curent electric, case inundate

Bilanțul codurilor de vreme extremă în România: mașini avariate, mii de oameni fără curent electric, case inundate

de Redacția Jurnalul    |    30 Sep 2024   •   07:59
Bilanțul codurilor de vreme extremă în România: mașini avariate, mii de oameni fără curent electric, case inundate
Sursa foto: ISU Suceava

Pompierii din cadrul ISU București-Ilfov au avut până luni dimineața 45 de intervenții ca urmare a fenomenelor meteorologice. 13 mașini au fost avariate.

Potrivit ISU București-Ilfov, pe durata codului portocaliu, de duminică de la ora 8.00 până luni la ora 5.30, pompierii au avut 45 de intervenții în București și județul Ilfov.

Dintre acestea, 26 de intervenții au fost pentru extragerea apei acumulate în locuințe, curți și străzi, iar alte 17 interventii au fost pentru îndepărtarea copacilor căzuți. În total, 13 mașini au fost avariate în urma fenomenelor meteorologice.

Și în Botoșani, pompierii au intervenit pentru îndepărtarea unor copaci doborâți pe drumul dintre localităție Vorona și Schit Orășeni și pe DN 28 B, în zona pădurii Buda, dar și pentru îndepărtarea unui banner rupt de vânt în municipiul Botoșani, pe Calea Națională.

De asemenea, în Suceava, s-a intervenit pentru degajarea unor copaci căzuți pe raza localității Chiril, dar și pe strada Tineretului din municipiul Suceava. De asemenea, pe strada Tineretului, un echipaj de pompieri evacuează apa scursă în subsolul unui bloc de locuințe.

Peste 1.500 de consumatori din Neamț, fără energie electrică

Peste 1.500 de consumatori din mai multe localități din județul Neamț sunt luni dimineața fără energie electrică, din cauza fenomenelor meteorologice.

Potrivit ISU Neamț, sunt afectate localitățile Piatra-Neamț, Pildești, Hociungi, Averești și Izvoare.

Aici, 1.534 de consumatori nu sunt alimentați, luni dimineața, cu energie electrică. Se lucrează pentru remedierea situației.

Și în județul Brăila, pompierii au intervenit, tot din cauza fenomenelor meteorologice, pentru degajarea a trei copaci căzuți pe străzi.

Intervențiile au avut loc în localitățile Batogu, Ianca și în Brăila, pe centura municipiului. Nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale.

Județele Neamț și Brăila se află sub avertizare Cod portocaliu de ploi torențiale și intensificări ale vântului.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: masini avariate