x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Bistrițenii vor eliberarea veveriței ținută captivă într-o volieră din parcul orașului

Bistrițenii vor eliberarea veveriței ținută captivă într-o volieră din parcul orașului

10 Mai 2017   •   15:53
Bistrițenii vor eliberarea veveriței ținută captivă într-o volieră din parcul orașului

Iniţiatorii protestului de săptămâna trecută de la Bistriţa, care au cerut primăriei să elibereze veveriţa ţinută captivă într-o volieră amplasată în parcul municipal, au demarat o campanie de strângere de fonduri pentru a răscumpăra animalul. 

Ideea a pornit de la câţiva jurnalişti locali, care au anunţat la un post de radio local că lansează campania "Donează 1 leu pentru eliberarea veveriţei!", cu scopul de a strânge 450 lei, sumă plătită de primărie pentru achiziţionarea rozătoarei. 

"Suma de 450 lei reprezintă exact preţul pe care primarul Creţu l-a plătit pentru o veveriţă. Fiind vorba de bani publici, cetăţenii iubitori de animale vor acoperi astfel gaura din bugetul local, creată prin achiziţionarea animalului. Vorba aceea: toată lumea fericită şi cu lacrimi pe obraz. Important este să o eliberăm (...) Cu numai 2 lei putem redeveni oameni", a scris jurnalistul Viorel Negru miercuri, pe o reţea de socializare. 

Potrivit lui Negru, primul care a anunţat că va dona bani pentru eliberarea veveriţei a fost directorul unui radio local, Nicolae Cioancă, care este şi interpret de muzică populară, secondat de consilierul local Sorin Hangan. 

Organizatorii campaniei au anunţat că fiecare donator va primi un sticker cu inscripţia "Eliberează veveriţa!" şi că, dacă se vor aduna mai mult de 450 lei, diferenţa va fi, de asemenea, donată Primăriei Bistriţa, "pentru acoperirea cheltuielilor generate şi de achiziţionarea celorlalte veveriţe, care au decedat sau au evadat". 

Doi consilieri municipali şi alţi patru cetăţeni au ales să protesteze joia trecută, în cadrul şedinţei de Consiliu Local Bistriţa, faţă de faptul că municipalitatea continuă să ţină captivă într-o volieră din parcul municipal o veveriţă, achiziţionată alături de alte cinci exemplare, anul trecut, din bani publici, în condiţiile în care alte surate de-ale ei trăiesc libere prin copacii din zonă. 

Consilierii locali Florin Chereji şi Ioan Peteleu, membri PNL, au purtat la gât pancarte cu imaginea unei veveriţe şi cu mesajul: "Eliberează-mă! Vreau în Wonderland!", în timp ce celelalte persoane (un fost senator PNL, jurnalişti şi un membru al Partidului Verde) au purtat tricouri de culoare roşie, inscripţionate, de asemenea, cu imaginea unei veveriţe şi cu mesajul "Eliberează veveriţa". AGERPRES 

×