x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Bojdeuca lui Creangă, animată de copiii venţi la evenimentele culturale şi artistice

Bojdeuca lui Creangă, animată de copiii venţi la evenimentele culturale şi artistice

de Redacția Jurnalul    |    14 Apr 2024   •   20:40
Bojdeuca lui Creangă, animată de copiii venţi la evenimentele culturale şi artistice

Sute de copii însoţiţi de părinţi au venit sâmbătă şi duminică la Bojdeuca din Ţicău pentru a se bucura de evenimentele culturale şi artistice organizate de Muzeul Literaturii Române Iaşi pentru a celebra 106 ani de la inaugurarea primului muzeu literar din ţară.

Manifestările au început de sâmbătă dimineaţa, cu un atelier de încondeiat ouă de Paşti cu meşterul popular Ana Maria Zăbavă din comuna Scânteia, iar pe scena din amfiteatru au cântat artiştii tarafului "Rădăcini" din Iaşi, urmat de un spectacol artistic al cluburilor de la Palatul Copiilor Iaşi. Programul a continuat cu un moment ludic inspirat de pisicile lui Ion Creangă.

Pe 15 aprilie se împlinesc 106 ani de la inaugurarea primului muzeu literar din România, Bojdeuca din Ţicău, care l-a găzduit pe Ion Creangă din vara anului 1872 până la moartea sa.

Proiectul Zilele Bojdeucii este organizat în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Iaşi, Ateneul Naţional din Iaşi, Palatul Copiilor Iaşi, Centrul Medical "Sf. Nicolae" Iaşi, Asociaţia "Patrimoniu pentru comunitate" Iaşi, Centrul Cultural "Cela Neamţu" Ciurea. 

×
Subiecte în articol: bojdeuca creanga copii evenimente