x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Braşov: Turistă poloneză rănită pe munte, transportată la Spitalul municipal Făgăraş

Braşov: Turistă poloneză rănită pe munte, transportată la Spitalul municipal Făgăraş

03 Mai 2018   •   21:20
Braşov: Turistă poloneză rănită pe munte, transportată la Spitalul municipal Făgăraş

O turistă din Polonia, rănită joi, în Masivul Făgăraş, a fost coborâtă de pe munte în siguranţă, în jurul orei 19.00, de elicopterul MAI, şi transportată la Spitalul Municipal de Făgăraş. 

Femeia în vârstă de 22 de ani a suferit un traumatism de membru superior şi unul cranio-cerebral, dar nu se află în stare gravă. 

''Victima a fost coborâtă de pe munte cu elicopterul MAI până în oraşul Victoria, de unde a fost preluată de un echipaj SMURD şi transportată la Spitalul municipal Făgăraş. În funcţie de ce vor hotărî medicii de la Făgăraş, este posibil să fie transportată la UPU Braşov. Celelalte nouă persoane din grup nu au nevoie de asistenţă medicală sau de transport'', a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, Luiza Dănilă. 

Coordonatorul acţiunii de salvare, Mihai Pascu, din partea Consiliului Judeţean Braşov, a declarat pentru AGERPRES, că ceilalţi nouă turişti polonezi vor ajunge la baza muntelui până la lăsarea întunericului, de unde vor pleca cu maşinile personale. 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Braşov, Ciprian Aldea, a precizat că jandarmii montani de la Postul Montan Sâmbăta nu au participat la acţiunea de salvare, dar erau pregătiţi să intervină dacă se impunea. 

Salvamont Victoria şi elicopterul MAI au intervenit pentru aducerea turistei rănite la baza muntelui. 

Reprezentanţi ai Salvamont şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov au acţionat, joi, pentru recuperarea a 10 turişti polonezi rătăciţi în masivul Făgăraş, pe traseul spre vârful Moldoveanu. Pentru recuperarea turiştilor rătăciţi în Masivul Făgăraş s-au făcut solicitări şi pentru intervenţia unui elicopter. AGERPRES

×