x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Broască țestoasă dobrogeană protejată de lege, scoasă la vânzare pe internet

Broască țestoasă dobrogeană protejată de lege, scoasă la vânzare pe internet

de Redacția Jurnalul    |    12 Iun 2023   •   20:02
Broască țestoasă dobrogeană protejată de lege, scoasă la vânzare pe internet
Sursa foto: Garda de Mediu Constanța

Oamenii legii au fost sesizați după ce anunțuri cu privire la vânzarea broscuței au fost postate pe internet.

O broasca testoasa dobrogeana, detinuta ilegal de o persoana fizica din comuna Oltina a fost eliberata astazi din captivitate si redata in mediul sau natural.


Impreuna cu reprezentanti ai IPJ Constanta si inspectori din cadrul DSVSA s-au efectuat verificari in satul Razoarele, comuna Oltina, in urma unei reclamatii adresata de catre o asociatie pentru protectia animalelor.

Pentru identificarea speciei, s-a colaborat cu Universitatea Ovidius Constanta- Facutatea de Stiinte ale Naturii si Stiinte Agricole. Specialistul universitatii a confirmat ca exemplarul face parte din specia Testudo Greaca (broasca testoasa dobrogeana) si este specie de interes comunitar, inclusa in Anexa 4 din OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si faunei salbatice, fiind interzisa detinerea acesteia. Conform legii, detinerea, transportul, vanzarea sau schimburile in orice scop, precum si oferirea spre schimb sau vanzare a exemplarelor luate din natura, constituie infractiune.

×