x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Buzău: Trei turiști au rămas cu mașina blocată în noroi

Buzău: Trei turiști au rămas cu mașina blocată în noroi

14 Iun 2021   •   11:00
Buzău: Trei turiști au rămas cu mașina blocată în noroi

Trei turiști care au rămas duminică seara cu mașina blocată în noroi în timp ce mergeau spre Lacul Vulturilor au fost salvați de jandarmii montani din Buzău.

Potrivit unui comunicat al IJJ Buzău, autoritățile au fost informate duminică seara prin apel la 112 de către o persoană din București, care a sesizat faptul că trei turiști pe care îi cunoștea au mers către Lacul Vulturilor cu mașina și au rămas blocați pe traseu.

O echipă compusă din trei jandarmi montani din cadrul postului Nehoiu, doi politiști și primarul comunei Siriu au pornit în căutarea turiștilor.

„Deși deplasarea echipei de intervenție a fost una dificilă, pe fondul traseului afectat de condițiile meteo din ultimele zile, cele trei persoane, doi adulți și un minor, au fost depistate în jurul orei 00.00”, au transmis jandarmii.

Pentru că mașina nu a putut fi deblocată din noroi, turiștii au fost duși în Siriu cu o autospecială.

Jandarmii îi sfătuiesc pe turiști să se documenteze temeinic în ceea ce privește traseele montane ce urmează a fi parcurse, să evite zonele semnalate cu riscuri și să programeze excursiile astfel încât să evite deplasarea după lăsarea întunericului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: blocati in noroi