x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Zeci de câini crescuți într-o curte din Titu, jud. Dâmbovița, preluați de polițiști

Zeci de câini crescuți într-o curte din Titu, jud. Dâmbovița, preluați de polițiști

de Redacția Jurnalul    |    18 Aug 2023   •   18:45
Zeci de câini crescuți într-o curte din Titu, jud. Dâmbovița, preluați de polițiști

Zeci de câini crescuți într-o curte din orașul Titu, județul Dâmbovița, au fost preluați de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor spre a fi încredințați unei asociații de profil, după mai multe plângeri făcute de o vecină a proprietarului.

O femeie din orașul Titu a sesizat de mai multe ori Biroul pentru Protecția Animalelor cu privire la faptul că vecinul ei, un bărbat, de 63 de ani, deține foarte multe exemplare canine de rasă comună care provoacă disconfort. Femeia a spus că acesta nu le asigură animalelor condițiile de bună stare.

În urma demersurilor efectuate de polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, 39 de câini preluați în ultima lună au fost încredințați unei asociații nonprofit autorizată în domeniul protecției animalelor.

„În prezent, fostul proprietarul mai deține două exemplare canine care sunt sterilizate, vaccinate și microcipate. Precizăm că anterior bărbatul respectiv a fost sancționat contravențional, cu amenzi de peste 10.000 de lei”, transmite Poliția Dâmbovița.

Polițiștii atrag atenția tuturor deținătorilor de animale cu privire la faptul că au obligaţia de a asigura un adăpost corespunzător, hrană şi apă suficiente, posibilitatea de mişcare suficientă, îngrijire şi atenţie.

De asemenea, aceștia au obligaţia de a avea un comportament lipsit de brutalitate faţă de animale, de a asigura condiţiile elementare necesare scopului pentru care sunt crescute, precum şi de a nu le părăsi sau izgoni.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: caine titu