x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Căști audio CONTRAFĂCUTE, în valoare de 11 milioane de lei, găsite în Portul Constanța

Căști audio CONTRAFĂCUTE, în valoare de 11 milioane de lei, găsite în Portul Constanța

21 Ian 2022   •   18:00
Căști audio CONTRAFĂCUTE, în valoare de  11 milioane de lei, găsite în Portul Constanța

Căști audio în valoare de 11 milioane de lei, despre care există presupunerea că sunt contrafăcute, au fost găsite într-un container din Portul Constanța, informează, vineri, Garda de Coastă.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța - Sud Agigea, au descoperit în Portul Constanţa, într-un container sosit din China, 12.440 de căști audio, despre care există suspiciune că ar aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

Astfel, o echipa comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanta Sud Agigea a făcut controlul asupra containerului, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza județului Ilfov.

În urma verificărilor, s-a constatat faptul că în interiorul containerului se aflau mai multe baxuri ce conţineau un număr total de 12.440 de căști audio, produse care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

Bunurile, cu o valoare de aproximativ 11 milioane lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate pentru a fi expertizate.

Totodată, polițiștii de frontiera fac cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.

×