x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Ce spune prefectul Alin Stoica despre carantinarea Capitalei

Ce spune prefectul Alin Stoica despre carantinarea Capitalei

14 Apr 2021   •   09:08
Ce spune prefectul Alin Stoica despre carantinarea Capitalei
Sursa foto: Captura Antena 3

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, spune că noul ordin al ministrului Sănătății privind instituirea carantinei zonale nu schimbă situația în București.

"Nu am programat o şedinţă. Ordinul respectiv nu schimbă situaţia. Avem aprobate măsuri pe care le vom aplica în continuare, conform ultimei hotărâri. Dacă DSP/INSP vor face alte propuneri, le vom discuta. Însă acum trendul ratei de infectare este în scădere, aşadar măsurile aplicate funcţionează", a declarat acesta.

În Monitorul Oficial a fost publicat ordinul pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului Sănătăţii nr. 1.309/2020 privind modalitatea de aplicare a măsurilor de prevenire şi limitare a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2.
Potrivit acestuia, carantina zonală poate fi instituită pentru municipiile/zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori și care întrunesc minimum 60 de puncte. Acestea se acordă în funcţie de mai mulți indicatori: numărul de teste efectuate în ultimele 7 zile, rata de pozitivitate în ultimele 14 zile, rata de incidenţă cumulată în 14 zile, trendul incidenţei cumulate pentru ultimele 14 zile, numărul de cazuri din focare/nr. total cazuri din UAT, grad de ocupare a paturilor ATI în judeţ, grad de ocupare a paturilor destinate pacienţilor cu COVID-19 în judeţ. 

×
Subiecte în articol: carantina Alin Stoica