x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Ce spune un medic despre criteriul privind închiderea şcolilor: Se legalizează selecţia naturală

Ce spune un medic despre criteriul privind închiderea şcolilor: Se legalizează selecţia naturală

14 Ian 2022   •   14:32
Ce spune un medic despre criteriul privind închiderea şcolilor: Se legalizează selecţia naturală
Sursa foto: Lucian Alecu

Medicul Gabriel Tatu-Chițoiu critică dur decizia Guvernului de a lega închiderea școlilor de numărul de paturi ATI ocupate în spitalele din județ. Legalizează selecția naturală, bate orice închipuire, spune medicul român.

„Binomul spital-școală în eternă și fascinantă Românie sau cum să continui să legalizezi selecția naturală în COVID. Suntem deja obișnuiți cu schimbări de reguli în timpul jocului dar mărturisesc că greu mi-aș fi închipuit că prin scormonirea minții poți găși un asemenea criteriu pentru a menține școlile deschise (gradul de ocupare al paturilor de spital CU Covid 19). Criteriu care înlocuiește gradul de vaccinare al personalului din școli”, a comentat medicul Gabriel Tatu-Chițoiu pe Facebook.

Medicul critică autoritățile pentru că nu au implementat certificatul verde și pentru că nu-i testează pe copii. În plus, Tatu-Chițoiu susține că ultimul criteriu introdus de autorități reprezintă o invenție autohtonă.

„În școli copiii tușesc pe rupte, unii se testează și află că au Covid alții tușesc în continuare fără să se testeze, ...personalul didactic este/nu este vaccinat iar criteriul este...câți bolnavi de Covid sunt în spital. De certificat verde nu mai vorbește nimeni. Nu cred că acest criteriu a mai fost inventat în altă țară. Imaginația carpato-dunăreană în a eluda realitatea bate orice închipuire”, a precizat medicul Gabriel Tatu-Chițoiu.

Ministerul Sănătății și Ministerul Educației au decis să modifice modul de organizare a cursurilor școlare în timpul valului Omicron al pandemiei. Astfel, toate unitățile școlare dintr-un județ vor fi închise dacă unitățile medicale județene vor avea ocupate paturile ATI în proporție de 75%.

Situația va fi prezentată pe site-urile DSP și ale inspectoratelor școlare. În fiecare zi de joi se va decide modul de organizare a cursurilor în săptămâna următoare.

 

(sursa: Mediafax)

×