x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale 90 de cadre medicale de la Spitalul de Boli Infecţioase, din Cluj, vaccinate anti-COVID-19

90 de cadre medicale de la Spitalul de Boli Infecţioase, din Cluj, vaccinate anti-COVID-19

27 Dec 2020   •   16:00
90 de cadre medicale de la Spitalul de Boli Infecţioase, din Cluj, vaccinate anti-COVID-19

Campania de vaccinare anti-COVID-19 a început la Cluj duminică dimineaţă, când vaccinul a fost administrat primelor cadre medicale de la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca.


"Astăzi este o zi istorică din punct de vedere medical în România, pentru că în această dimineaţă a început campania de vaccinare împotriva COVID-19 în toate cele 10 spitale de boli infecţioase din ţară, aflate în prima linie. În judeţul Cluj prima persoană vaccinată împotriva COVID-19 a fost doamna dr. Violeta Briciu - director medical, urmată de aproximativ 90 de cadre medicale din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase Cluj-Napoca", a declarat, duminică, prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean.

În perioada 27-31 decembrie, în judeţul Cluj sunt programate pentru vaccinare 375 de persoane. Ulterior, în judeţ vor exista peste 130 centre de vaccinare pentru cadre medicale (12.458 de persoane), pentru persoanele din centre rezidenţiale (2.099 de paturi şi 480 de persoane angajate) şi pentru populaţia de peste 65 de ani şi bolnavii cronic.

"Acesta reprezintă un moment important în evoluţia strategiei de combatere a pandemiei şi primul pas către revenirea lucrurilor la o normalitate care a lipsit în ultimele luni ale acestui an. Obţinerea unui vaccin care poate fi administrat cu rezultate fundamentate ştiinţific este în aceeaşi măsură o şansă şi modalitatea de a ne arăta solidaritatea şi încrederea faţă de cei din linia întâi", a mai spus prefectul Mircea Abrudean.

×