x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale VIDEO - Comisarii OPC au găsit dezastru în bucătăriile mai multor localuri de pe faleza Cazinoului Mamaia

VIDEO - Comisarii OPC au găsit dezastru în bucătăriile mai multor localuri de pe faleza Cazinoului Mamaia

13 Iul 2017   •   12:50
VIDEO - Comisarii OPC au găsit dezastru în bucătăriile mai multor localuri de pe faleza Cazinoului Mamaia

Comisarii de la Protecția Consumatorilor au controlat noaptea trecută, începând cu ora 22.00,  toate terasele de pe faleza Cazinoului din Mamaia, iar rezultatele au fost unele halucinante.

De pildă, în congelatorul pizzeriei Azzuro, comisarii au descoperit o rață cu tot cu pene, în timp ce la o altă terasă au fost descoperite zeci de bidoane cu chimicale expirate ce erau oferite clienților drept sucuri răcoritoare.

De asemenea, au fost găsite numerase tăvi cu mâncare gătită de câteva zile ce urma să fie vândută clienților.

La localul Tapi Tea de pe faleza din Mamaia, care oferea spre vânzare așa-zise 'sucuri naturale', comisarii OPC au descoperit zeci de bidoane cu substanțe chimice expirate de câteva luni. Acestea conțineau siropuri concentrate cu diverse arome și culori.

"Pe lângă amenda de 13.000 de lei, punctul de lucru a fost sancționat complementar cu oprirea temporară a prestării de serviciu până la remedierea abaterilor constatate. Aditivul alimentar aflat în compoziția siropului, respectiv E133, este un aditiv alimentar periculos ce este interis în peste 10 țări din Uniunea Europeană. Doza maximă admisă a fost scăzută treptate de la 12,5 mg/kg corp în 1975 la 10 mg în 1985, iar în 2010 la 6 mg. Această scădere s-a datorat noilor studii ce au avut ca scop determinarea efectelor E133 asupra organismului. Albastrul briliant devine periculos atunci când este expus la temperaturi ridicate, producând gaze toxie. Acesta poate afecta negativ atenția și activitatea copiilor", a declarat Paul Anghel, directorul ANPC.

Sursa: reporterntv.ro

 

×