x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Constanţa: Un podgorean dobrogean a câştigat piaţa germană cu un vin bio, aromatizat, pentru fiert

Constanţa: Un podgorean dobrogean a câştigat piaţa germană cu un vin bio, aromatizat, pentru fiert

06 Noi 2017   •   12:50
Constanţa: Un podgorean dobrogean a câştigat piaţa germană cu un vin bio, aromatizat, pentru fiert

Vini-viticultorul Vasile Frâncu, din comuna Adamclisi, s-a lansat în afaceri pe piaţa germană cu un sortiment de vin aromatizat pentru fiert, denumit Glühender, pentru sezonul rece. 

El a reuşit să vândă în această toamnă peste 40.000 de sticle cu vin, produs din strugurii cultivaţi de el, vinificat şi îmbuteliat în propria cramă. 

Potrivit lui Vasile Frâncu, ideea producerii la Adamclisi a vinului aromatizat, pentru fiert, au sugerat-o chiar importatorii germani care, după ce au degustat şi contractat diferite cantităţi de vin bio, din sortimentele Cabernet Sauvignon şi Sauvignon Blanc, au solicitat şi realizarea unei reţete proprii de vin aromatizat, din gama tradiţională germană Glühender, specific sărbătorilor de iarnă. 

"Importatorul a sugerat că este deosebit de ofertant, pentru piaţa germană, să aibă în rafturi un astfel de sortiment de vin pentru fiert care poartă însemnul de identificare bio-eco, adică producţie 100% bio, şi astfel am realizat pentru prima dată vinul Glühender, aromatizat după propria reţetă, în crama noastră, vin pentru care primim aproape săptămânal solicitări de suplimentare a comenzilor", declarat Vasile Frâncu. 

Vini-viticultorul dobrogean a precizat că secretul succesului înregistrat de vinul aromatizat, pentru fiert, din sortimentul Glühender, nu a stat doar în certificarea bio ci şi în reţeta special realizată pentru piaţa germană. 

"Clienţii au apreciat faptul că vinul nostru Glühender, realizat dintr-un sortiment de Cabernet Sauvignon rose, are la bază o metodă tradiţională românească, fără adaosuri de macerate de plante în alcool exogen, nevinicol, pentru aromatizare. Pentru producerea reţetei germane Glühender folosim mustul natural din struguri, cu o concentraţie de zaharuri de 879 grame/litru, şi trecut printr-un proces de inhibare a fermentaţiei, la care adăugăm mirodeniile tradiţionale pentru vinul fiert", a declarat podgoreanul Vasile Frâncu. AGERPRES

×