x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Constănţenii şi turiştii, aşteptaţi la evenimentele culturale şi sportive dedicate Zilei Constanţei

Constănţenii şi turiştii, aşteptaţi la evenimentele culturale şi sportive dedicate Zilei Constanţei

18 Mai 2018   •   18:30
Constănţenii şi turiştii, aşteptaţi la evenimentele culturale şi sportive dedicate Zilei Constanţei

Primăria Municipiului Constanţa a dat publicităţii, vineri, agenda evenimentelor cultural-sportive de la sfârşitul acestei săptămâni, ce se subscriu calendarului manifestărilor dedicate Zilei Constanţei, celebrată, de 16 ani, de praznicul Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, pe 21 mai.

Astfel, constănţenii şi turiştii sunt aşteptaţi la Festivalul scoicilor, eveniment culinar-gastronomic, organizat în Piaţa Ovidiu, în perioada 17-20 mai, şi tot pe 20 mai, staţiunea Mamaia găzduieşte elementul sportiv, de masă, Trident Kids Duathlon.

Muzeul de Artă Populară dedică Zilei Constanţei două evenimente expoziţionale. Pe platoul din faţa instituţiei muzeale, în perioada 19-21 mai, va fi deschis Târgul Meşterilor Populari din Dobrogea, manifestare ce reuneşte creaţiile specifice etniilor din Dobrogea (români, ruşi lipoveni, bulgari, greci, turci, tătari şi armeni), iar în sălile de la parter va fi inaugurată
expoziţia temporară 'Multiculturalitatea dobrogeană', aceasta fiind însoţită de un bogat material foto-documentar.

Şi clădirea în ruină a Cazinoului a fost inclusă în programul special dedicat celebrării Zilei Constanţei, aici fiind panotată o expoziţie foto-documentară de arhivă, organizată de Filiala Constanţa a Ordinului Arhitecţilor din România, ce oferă un pelerinaj sentimental în Constanţa. Expoziţia va putea fi vizitată începând de luni, 21 mai, între orele 10.00-18.00.

Evenimentele vor culmina luni după-amiază, de la ora 16.00, cu defilarea unei parade pe bulevardul Tomis, între Sala Sporturilor şi Piaţa Ovidiu, la care vor participa peste 2.000 de de elevi, liceeni, studenţi, sportivi, militari, jandarmi călare sau militari britanici şi americani.

Regia Autonomă de Transport în Comun (RATC) va pune în circulaţie, în perioada 19-21 mai, o linie deservită de autobuze supraetajate, între orele 09.00-18.00. Linia specială va circula din oră în oră, pe traseul Gară CFR - Piaţa Far - Poarta 5 - Silozurile Saligny (incinta Port) - Cuibul Reginei (incinta Port) - Portul Turistic Tomis - bulevardul Elisabeta - str. Termele Romane - str. Negru Vodă - str. Mircea cel Bătrân - bd. Mamaia până la Tabăra Turist (Hotel Caraiman) din Staţiunea Mamaia.

Autobuzele supraetajate vor face opriri speciale la intrarea în dana de pasageri a Portului Constanţa, pentru vizitarea Navei Şcoală Mircea.

Pentru desfăşurarea în bune condiţii a evenimentelor, Poliţia Locală a instituit măsuri de restricţionare a circulaţiei în zona centrală a oraşului, începând de duminică 20 mai 2018, de la ora 18.00, urmând a se interzice oprirea, staţionarea sau parcarea autovehiculelor pe bulevardul Tomis, tronsonul Capitol - Piaţa Ovidiu, inclusiv în parcările de la clădirea Poştei centrale şi de la Sala Sporturilor.

În ziua de 21 mai 2018, de la ora 14.00 se va restricţiona parţial şi temporar circulaţia pe str. Mircea cel Bătrân, între străzile Smârdan şi Decebal, iar începând cu ora 15.15 se va închide total circulaţia pe bulevardul Tomis, traseul de desfăşurare al paradei, cuprins între zona Capitol şi Piaţa Ovidiu. De asemenea, va fi oprită circulaţia la intersecţia dintre bulevardul Tomis cu str. Traian, respectiv intersecţia bulevardelor Tomis cu Ferdinand, ceea ce va genera întârzieri ale mijloacelor de transport în comun de aproximativ 10-15 minute. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Zilei Constanţei