x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Criminalul Eduard Perju, în arest la domiciliu

Criminalul Eduard Perju, în arest la domiciliu

21 Oct 2015   •   13:06
Criminalul Eduard Perju, în arest la domiciliu

Eduard Perju, adolescentul care în primăvara acestui an şi-a ucis prietena în Parcul Copou, va fi plasat în arest la domiciliu până la pronunţarea unei sentinţe definitive, după ce magistraţii Tribunalului Iaşi au decis, miercuri, condamnarea de internare într-un centru de detenţie pentru minori.

În cursul acestei zile judecătorii Tribunalului Iaşi l-au condamnat pe Eduard Perju la 15 ani de internare într-un centru de detenţie pentru minori. Cu toate acestea, instanţa de judecată a fost nevoită să îl plaseze în arest la domiciliu din cauza unei interpretări date de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind Codul de procedură penală în care se stipulează că nu mai există termenul de închisoare pentru minori, potrivit unor surse judiciare.

Din acest motiv, Eduard Perju nu poate fi ţinut în arest până la pronunţarea unei sentinţe definitive şi irevocabile motiv pentru care va fi plasat la domiciliu.

La cei 16 ani ai săi, Eduard Perju a ucis, în luna martie a acestui an, o fată de aceeaşi vârstă cu el, Diana-Elena, pentru că aceasta nu a mai vrut să îi fie prietenă

Băiatul i-a cerut fetei să se întâlnească cu el în parcul Copou. Câteva ore mai târziu, cadavrul fetei de 16 ani a fost găsit zăcând printre copacii din parc. Femeia care a descoperit cadavrul a sunat la 112, însă echipajul medical sosit la faţa locului a fost nevoit să constate decesul.

Potrivit legiştilor, fata a fost strangulată de fostul iubit cu un colier din plastic, cu ajutorul căruia se leagă capacele la maşini. Băiatul a povestit că pentru a o strangula, i-a spus fetei că vrea să îi ofere un ultim cadou. Atunci când fata a întors spatele, el a strâns puternic de colierul de plastic până când trupul s-a prăbuşit pe o bancă. Băiatul a împins la pământ trupul neînsufleţit, după care a fugit.

×