x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale „Diavolul a sunat la 911”. Biserică reclamată că face gălăgie cu Liturghia

„Diavolul a sunat la 911”. Biserică reclamată că face gălăgie cu Liturghia

de Mariana Zaharia    |    17 Noi 2021   •   07:30
„Diavolul a sunat la 911”. Biserică reclamată că face gălăgie cu Liturghia

Pe motiv că nu se poate odihni, un piteștean a trimis Poliția la ușa unei bisericii. Îl deranja zgomotul, prea puternic conform reclamației, care se aude în timpul Sfintei Liturghii. Așa au ajuns agenții să bată la ușa altarului și să discute cu preotul paroh.

 

În Biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Piteşti, erau peste 100 de enoriaşi, când, pe la mijlocul slujbei Sfintei Liturghii, au apărut poliţiştii locali. Cu sfială, oamenii legii au mers la uşa altarului şi au cerut să-i vorbească preotului paroh căruia i-au spus că au fost sunați de locatarul unui bloc care este situat foarte aproape de biserică. Apelul a venit la numărul 911 la care nu răspund polițiștii americani, ci localii din Pitești, care au fost nevoiți să verifice cele sesizate, adică faptul că zgomotul făcut de cântările bisericeşti este deranjant.

 

„Diavolul şi-a făcut simţită prezenţa şi astăzi! Şi-a băgat el coada, ca să încerce să ne oprească! Chiar în timp ce săvârşeam slujba Sfintei Liturghii, un domn ne-a trimis Poliţia, pe motiv că nu poate să se odihnească. Îl deranjează că am pus boxe la geam să audă slujba şi cei de afară”, ne-a spus preotul paroh Constantin Haris Aron. Părintele a explicat faptul că boxele au fost montate din cauza pandemiei de coronavirus pentru a fi respectate măsurile de prevenire ale transmiterii virusului. Mulți enoriași vin și, din motive de siguranţă, stau în curtea bisericii să asiste la slujbă.  

 

Slujba făcută… în liniște

„Am fost pus într-o situaţie delicată. Fiind singur la slujbă, nu puteam să întrerup Sfânta Liturghie, nu am voie să o fac. Sfânta Liturghie trebuie dusă până la sfârşit, orice s-ar întâmpla, fie cutremur sau război. Nu puteam să-i las nici pe poliţişti la uşă. Oamenii legii erau la serviciu şi, în timp ce se ocupau de sesizări de acest gen, puteau să aibă cazuri cu adevărat grave la care ar fi fost nevoiţi să se deplaseze. Nu aveau timp de pierdut”, a explicat părintele paroh. Spre dezamăgirea credincioşilor din curte, părintele Aron a fost nevoit să oprească boxele pentru a păstra liniștea reclamantului.   

 

Replica enoriașilor  

 

„Daţi-le mai tare, părinte. Să audă cum ne rugăm pentru toată lumea. Chiar şi pentru cei care fac astfel de mizerii. Cum ne rugăm de sănătatea şi iertarea păcatelor lor”, l-a îndemnat o doamnă pe preot. Un alt bărbat, care spunea că e vecin cu reclamantul, povestea: „De multă vreme tot vociferează şi ameninţă că el sună la Poliţie că nu se poate odihni. Mai spune şi că e credincios! Că el crede în Dumnezeu! I-am spus că închidă fereastra, că e din termopan şi nu se mai aude, nu are ce să-l mai deranjeze. Două ore, cât e slujba, să stea cu geamul închis, dar nu vrea nici aşa. Dacă stă cu geamul deschis pot să-l deranjeze şi maşinile de pe stradă, şi sirenele maşinilor de poliţie, de ambulanţă sau pompieri, nu doar slujba de la biserică. Ce face? Îi reclamă şi pe ei? Reclamă şi şoferii de pe stradă?”.

 

Problema sistemului audio nu este doar la parohia reclamată, ci la majoritatea lăcaşurilor sfinte din Piteşti. Diferenţa este că locatarii din alte zone nu au fost până acum atât de sensibili la „Doamne miluieşte” şi nici la citirea Sfintei Evanghelii.

×