x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Doi angajați ai penitenciarelor Jilava și Craiova, confirmați pozitiv cu noul coronavirus

Doi angajați ai penitenciarelor Jilava și Craiova, confirmați pozitiv cu noul coronavirus

04 Aug 2020   •   12:32
Doi angajați ai penitenciarelor Jilava și Craiova, confirmați pozitiv cu noul coronavirus

Doi angajați ai Penitenciarelor București-Jilava și Craiova au fost confirmați pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2, anunță marți Administrația Națională a Penitenciarelor.

„Vă informăm că doi angajați ai Penitenciarelor București-Jilava și Craiova au fost confirmați pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Aceștia au exercitat atribuții de serviciu în sectorul administrativ, respectiv operativ, cu purtarea echipamentului de protecție. Polițiștii de penitenciare nu au interacționat cu persoane private de libertate”, a anunțat Administrația Națională a Penitenciarelor, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, la Penitenciarul Craiova, nu au fost identificați contacți în rândul personalului, nefiind necesare măsuri suplimentare de intervenție, iar Penitenciarul București-Jilava, a fost demarat procesul de identificare a contacților, aceștia urmând a fi scoși din serviciu și înlocuiți cu personal de rezervă.

„Administrațiile locurilor de deținere au informat Direcțiile de Sănătate Publică competente și mențin conduita preventivă, prin dezinfectarea periodică a spațiilor, triajul epidemiologic al cadrelor și monitorizarea stării de sănătate a tuturor persoanelor custodiate. Până la acest moment, la nivel național, nu a fost identificată simptomatologie specifică COVID-19 în rândul persoanelor private de libertate”, se mai arată în comunicatul ANP.

(sursa: Mediafax)

×