x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Doliu in lumea medicala. A încetat din viață unul dintre cei mai mari medici ieșeni

Doliu in lumea medicala. A încetat din viață unul dintre cei mai mari medici ieșeni

25 Feb 2017   •   13:20
Doliu in lumea medicala. A încetat din viață unul dintre cei mai mari medici ieșeni

Medicul Iulian Stratan a murit la varsta de 79 de ani dupa o o boală grea și cu care s-a luptat timp îndelungat. Profesorul a facut parte din promotia de aur, anul 1962, un mare profesionist, o mare personalitate, spune chirurgul Mihai Radu Diaconescu.

Medicul Iulian Stratan s-a stins la varsta de 79 ani, dupa o lunga si grea suferinta. Era unul dintre cei mai apreciati medici din Iasi. Iulian Stratan a lasat in urma sa o Clinica de Anestezie si Terapie Intensiva (ATI) la Spitalul Sf. Spiridon dotata cu aparatura medicala de ultima generatie, moderna si un colectiv medical foarte bine pregatit, scrie bzi.ro.

"A plecat dintre noi distinsul, generosul si nu lipsitul de cultura, profesorul Iulian Stratan. Vorbesc cu emotie despre fostul meu coleg, profesorul Iulian Stratan. Am lucrat alaturi de el timp de 25 de ani. Un mare profesionist plin de abnegatie in tratarea profesiei, o mare personalitate care avea un adevarat cult pentru profesia de medic. A format la Iasi o adevarata scoala de anestezie si terapie intensiva. Profesorul Stratan face parte din promotia de aur, anul 1962, care a scos 19 profesori. O mare personalitate, un om foarte discret, o pierdere, inclusiv pentru cultura ieseana, fiind un mare amator de pictura", a declarat prof. dr. Mihai Radu Diaconescu, unul dintre chirurgii de marca ai medicinei iesene.

Sursa: Stirile KanalD

×
Subiecte în articol: deces medic iasi