x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Dosar penal pentru decesul femeii care a ținut cură de slăbire cu bicarbonat

Dosar penal pentru decesul femeii care a ținut cură de slăbire cu bicarbonat

10 Oct 2017   •   12:29
Dosar penal pentru decesul femeii care a ținut cură de slăbire cu bicarbonat

Femeia, în vârstă de 49 de ani, fusese internată, în spitalul din Vaslui, în stare critică avânt intestinele perforate după ce a înghițit bicarbonat de sodiu și a băut apă carbogazoasă.

Medicii vasluieni au supus-o unei intervenții chirurgicale și totul pãrea cã s-a rezolvat. Elenei Popa era pe punctul de a se externa, însă la 17 zile de la operatie, inima femeii a cedat. Familia este în stare de soc iar medicii încearcã sã gãseascã o explicatie privitoare la cauzele decesului. În opinia medicului curant, femeia de 49 de ani ar fi retrãit unele momente din perioada în care a ajuns, în stare criticã la spital, iar acest lucru i-ar fi provocat infarctul.

Pentru a elucida misterul mortii Elenei Popa politistii vasluieni au deschis un dosar penal. Se fac cercetãri pentru ucidere din culpã. Oamenii legii asteaptã rezultatele autopsiei care va stabili, cu exactitate, cauzele mortii. 

Nimeni nu-si explicã ce s-a întâmplat. Pur si simplu, pe 6 octombrie, la ora 2 dimineatã, inima femeii s-a oprit. Alarmate de ceilalti vecini de salon, cadrele medicale au încercat sã o resusciteze, dar, dupã mai bine de o orã de eforturi au fost nevoiti sã declare decesul. 

“Dupã ce am operat-o ne-a povestit cã totul a pornit de la o curã de slãbire cu bicarbonat pe care o tinea. Nu stiu exact ce s-a întâmplat de inima pacientei a cedat, dar totul pãrea sã meargã spre bine. Este posibil ca un stres sã-i fi provocat infarctul, posibil să fi retrăit momentul în care a fost internată când era în stare critică. Dupã interventia chirurgicalã am discutat si cu familia. Voiau sã o mute la Iasi. Am fost de acord si chiar am luat legãtura cu medicii ieseni pentru transfer, dar nu a mai fost nevoie pentru cã si la Vaslui i-a fost acordatã o atentie deosebitã din partea tuturor cadrelor medicale. Era un caz deosebit. Se simtea din ce în ce mai bine si se pregãtea pentrru externare. Vecinii de salon chiar au stat de vorbã cu ea cu câteva secunde înainte ca inima sã înceteze sã mai batã. Totul s-a petrecut extrem de repede si toate manevrele de resuscitare au rãmas fãrã rãspuns”, a povestit medicul curant al Elenei Popa.
Sursa: vremeanoua.ro

×