x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale DSP Vaslui condiţionează autorizarea de funcţionare a frizeriilor de achiziţionarea dezinfectanţilor Hexi Pharma

DSP Vaslui condiţionează autorizarea de funcţionare a frizeriilor de achiziţionarea dezinfectanţilor Hexi Pharma

16 Mai 2016   •   13:37
DSP Vaslui condiţionează autorizarea de funcţionare a frizeriilor de achiziţionarea dezinfectanţilor Hexi Pharma

Cabinetele stomatologice si saloanele de înfrumusetare sunt obligate de inspectorii DSP sã cumpere dezinfectanţi de la Hexi Farma.


La situaţia extrem de gravă din spitalele din România în problema deziftectanţilor de la Hexi Pharma, se adaugă acum un nou scandal.
Direcţia de Sănătate Publică Vaslui ar fi condiţionat acordarea autorizaţiilor de funcţionare pentru frizerii şi saloane de frumuseţe de achiziţionarea dezifectanţilor de la Hexi Pharma, scrie vremeanoua.ro.

” Una dintre principalele conditii pe care inspectorii DSP mi-au pus-o atunci când am cerut autorizatia de functionare a fost sã cumpãr dezinfectanti de la Hexi Farma. E o practicã întâlnitã absolut în tot judetul. De exemplu, la Bârlad, colegele noastre au fost si sunt în continuare obligate de inspectorii DSP sã cumpere dezinfectanti de la firma unui domn, Mugurel Cãtãnoaie, care vinde produse Hexi Farma. La fel e si la Husi, vrei autorizatie, cumperi un anume produs, pe care inspectorii ti-l recomandã. Aici, la Vaslui, e jale. Când mi-am deschis salonul, nestiind cum stau treburile, mi-am cumpãrat niste dezinfectanti din Franta. Cei de acolo mi-au recomandat sã folosesc o lingurã de dezinfectant la 10 litri de apã. Produse foarte concentrate si foarte bune. Când au venit în control, inspectorii DSP au strâmbat din nas. Mi-au zis cã trebuie sã folosesc un alt tip de dezinfectant. Ba mai mult, mi-au cerut 200 de lei pentru a participa la un curs de utilizare a dezinfectantilor, unde urma sã aflu si numele produsului agreat de ei. La fel au procedat si cu deratizarea si dezinsectia. Mi-au zis cã nu-mi dau autorizatia dacã nu le prezint procesul verbal cu deratizarea si dezinsectia din salon. Mi-au lãsat numãrul unei firme de-a lor. Am apelat la recomandarea fãcutã de ei. A venit o doamnã, mi-a luat 180 de lei, a completat o foaie si dusã a fost. Eu mã asteptam sã stropeascã cu ceva, sã dea cu substante din alea pentru insecte, pentru sobolani. N-a dat cu absolut nimic. Am plãtit aproape 200 de lei pentru a mi se completa o foaie. Astia sunt inspectorii Directiei de Sãnãtate Publicã. Nu mã mir cã s-a ajuns unde s-a ajuns în ultimele zile. Sistemul e putred de corupt”, a declarat pentru vremeanoa.ro patroana unui salonului de înfrumusetare, care a dorit sã rãmânã anonimã.

×
Subiecte în articol: dsp vaslui dosarul hexi pharma