x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale UPDATE Explozie puternică la o stație GPL din Crevedia. A fost activat Planul Roșu de intervenție

UPDATE Explozie puternică la o stație GPL din Crevedia. A fost activat Planul Roșu de intervenție

de Redacția Jurnalul    |    26 Aug 2023   •   19:35
UPDATE Explozie puternică la o stație GPL din Crevedia. A fost activat Planul Roșu de intervenție
Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

O explozie puternică a avut loc sâmbătă seara la o stație GPL din Crevedia, județul Dâmbovița.

Cele mai importante momente ale intervenției, după primul apel 112 care raporta explozia și incendiul de la stația GPL:

- Alexandru Rafila: În jur de 30 de răniți au nevoie de Terapie Intensivă

- Marcel Ciolacu: Alți doi pacienți vor fi transferați la un spital din Italia

- Mecanismul European de Protecție Civilă a fost activat: Doi dintre răniții de la Crevedia pleacă la Bruxelles

- MAI a activat o linie verde pentru rudele celor răniți

- Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleanțe familiilor îndurerate

- S-au înregistrat 46 de victime în urma exploziilor și incendiului

= Centrul de transfuzii din București face apel la populație pentru donarea de sânge

- 12 spitale din București sunt pregătite să primească pacienți. Pacienții care vin cu alte afecțiuni la Spitalul Floreasca sunt redirecționați spre alte spitale

 -  ANPM: stațiile din partea de nord a Bucureștiului nu au înregistrat valori crescute ale concentrațiilor de particule

 - Raed Arafat: 26 de pompieri și 7 civili au fost răniți. Un civil a murit în urma unui infarct, nu a fost ars

- O a patra explozie a avut loc la locul incendiului

- În jurul orei 21.00 s-a produs o nouă explozie: cinci pompieri au fost răniți

- Ministerul Sănătății: Șapte persoane au fost rănite, dintre care patru sunt intubați, iar o persoană a murit

- Arderea a cuprins cu flacără violentă două cisterne și o casă

- A fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-alert

- S-a luat măsura preventivă de evacuare a populației, pe o rază de 300 m

- Traficul rutier pe DN1A a fost blocat pe ambele sensuri

- Zeci de mașini de intervenție și salvare au fost trimise la fața locului

- În jurul orei 18:50 s-a raportat explozia urmată de un incendiu care se manifestă cu flacără violent

UPDATE 17

14 spitale sunt în alertă, 12 din București și alte două din proximitate, a anunțat Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, la Antena 3 CNN.

Acesta spune că s-a implicat personal pentru ca un spital din Milano, Italia, să primească pacienți răniți la Crevedia și a subliniat că transportul lor se poate face doar după ce sunt stabilizați.

Alexandru Rafila a precizat că dintre cele 46 de victime internate în spital, în jur de 30 au nevoie de Terapie Intensivă.

UPDATE 16

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că alți doi pacienți vor fi transferați la un spital din Italia.

UPDATE 15 

Mecanismul European de Protecție Civilă a fost activat. Doi dintre răniții din explozia de la Crevedia vor fi duși, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la spitalul militar din Bruxelles. Este vorba despre doi pompieri intubați la Spitalul Floreasca.

UPDATE 14

S-au înregistrat 46 de victime în urma exploziilor și incendiului.

Situația victimelor este următoarea: Spitalul Bagdasar 11 pacienți (3 intubați), Spitalul Universitar 4 pacienți, Spitalul de Arși 4 pacienți (1 intubat), Spitalul Floreasca 27 pacienți (4 intubați)

Mecanismul european va fi activat și folosit cu prioritate pentru cei intubați.

UPDATE 13

Conducerea Ministerului Sănătății este în legătură permanentă cu toți managerii de spitale din București. 12 spitale din Capitală sunt deja pregătite să primească pacienți.

Brigada Rutieră a restricționat virajul de pe Ștefan cel Mare spre Calea Floreasca, ca să faciliteze accesul cadrelor medicale care vin de acasă.

Pacienții care vin cu alte răni la Spitalul Floreasca sunt redirecționați spre alte spitale.

UPDATE 13

Centrul de transfuzii din București face apel la populație pentru donarea de sânge.

Medicul Tudor Ciuhodaru a reiterat acest mesaj, pe pagina sa de Facebook și la Antena 3 CNN.

UPDATE 12

Ca urmare a exploziilor urmate de incendiu la o staţie GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa, până în prezent, stațiile din partea de nord a Bucureștiului nu au înregistrat valori crescute ale concentrațiilor de particule. Nici ceilalți poluanți nu înregistrează valori ridicate.

Specialiștii de la Agenția Natională pentru Protecția Mediului - ANPM  analizează în timp real evoluția indicilor din stațiile de mCA. De asemenea, APM București a deplasat autolaboratorul în zona locuită din proximitatea exploziei, pentru determinări cât mai concludente.

Administrația Națională de Meteorologie RA apreciază că în intervalul 26.08 ora 20:40 – 27.08 ora 06:00 direcția vântului va fi din sector est-nord-estic, cu viteze medii de 10...15 km/h și rafale în jurul a 30 km/h, astfel încât evoluția norului de fum va fi de dispersie și ușoară deplasare către vest-sud-vest. Cerul va fi mai mult senin.

UPDATE 11 

Premierul Marcel Ciolacu se îndreaptă către celula de criză. 

Peste 3.000 de persoane au fost evacuate în urma exploziei de la stația GPL de la Crevedia.

UPDATE 10

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat că după a treia explozie 26 de pompieri au fost răniți, dintre care unul se află în stare gravă. Acesta a mai spus că ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, este prezent la celula de criză.

Totodată, Raed Arafat a precizat că în urma primelor două explozii, au existat șapte civili răniți și un deces - un bărbat care "nu a fost ars" ci a murit din cauza unui infarct.

UPDATE 9 

O a patra explozie a avut loc la locul incendiului.

Sursele Antena 3 CNN vorbesc despre peste 10 pompieri răniți în misiunea de la stația GPL.

UPDATE 8

Cei cinci pompieri răniți sunt conștienți și sunt evaluați medical.

Potrivit surselor Antena 3 CNN, din verificările efectuate, s-a stabilit faptul că societatea avea activitatea suspendată și funcționa ca parcare pentru cisternele societății.

Totodată, ultimele informații arată că în interiorul stației GPL există patru victime la care nu s-a ajuns încă.

UPDATE 7 

Explozia produsă stație GPL din Crevedia, județul Dâmbovița, a fost urmată de un incendiu care se manifestă cu flacără, violent.

S-a procedat la evacuarea persoanelor din jur. Incendiul s-a extins și la o casă învecinată cu o suprafață de aproximativ 300 mp și precum și la două cisterne.

Au fost suplimentate forțele și mijloacele care participă la intervenție, iar autospeciala cu roboți s-a deplasat la fața locului.

Traficul rutier pe DN1A este blocat pe ambele sensuri.

Potrivit surselor Antena 3 CNN, în urma incendiului au rezultat 7 victime, persoane civile care au fost transportate la spitalele din București. În jurul orei 21.00 s-a produs o nouă explozie, în urma căreia cinci pompieri primesc îngrijiri medicale.

UPDATE 6 

O a treia explozie a avut loc la stația GPL din Crevedia, chiar în mijlocul intervenției! Mai mulți pompieri ar fi fost răniți. Sursele Antena 3 CNN spun că ar fi vorba despre patru salvatori.

UPDATE 5 

Șapte persoane au fost rănite, dintre care patru sunt intubați, iar o persoană a murit, arată primele informații despre victime transmise, sâmbătă, de Ministerul Sănătății.

Explozia care a avut loc vineri la o staţie GPL din Crevedia, judeţul Dâmboviţa, a produs rănirea mai multor persoane, informează MS.

Au intervenit echipaje ale Serviciilor de Ambulanță București Ilfov și Dâmbovița și SMURD, care au acordat asistență medicală de urgență și au transportat victimele la spitale de urgență din Capitală.

Victimele au ajuns la spitalele Floreasca, Universitar și Bagdasar Arseni.

„Din informațiile pe care le avem până în prezent s-au înregistrat șapte răniți, dintre care patru sunt intubați, și un deces. Cifrele sunt provizorii și le vom actualiza pe măsură ce apar noi informații”, transmite MS.

UPDATE 4

Incendiul care a urmat exploziei de la Crevedia, județul Dâmbovița, se manifestă violent la două cisterne și o casă. Autoritățile transmit că până la acest moment sunt șase victime, cu arsuri considerabile pe suprafața corpului, care au fost duse la spital în București.

Potrivit ISU Dâmbovița, arderea se manifestă cu flacără violentă la două cisterne și o casă în Crevedia.

„Până la acest moment, 6 victime vor fi transportate la spital în București cu arsuri considerabile pe suprafața corpului. Totodată, două victime (cu atac de panică, vărsături) au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din Dâmbovița/Târgoviște”, arată ISU.

Deocamdată nu se cunoaște cauza exploziei de la stația GPL din Crevedia.

UPDATE 3

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a confirmat, la Antena 3 CNN, că "există și decese". Acesta a confirmat șase răniți, dar a subliniat că cifrele nu sunt finale.

UPDATE 2

Efectivele de la fața locului au fost suplimentate după cum urmează: de la ISU BIF vin patru autospeciale de stingere, o autospecială cu azot și un Post Medical Avansat ( PMA) și de la ISU Prahova au fost trimise trei autospeciale de stingere.

Martorii spun că au fost două explozii la stația GPL. Ultimele informații arată că ar fi zece persoane care au nevoie de îngrijiri medicale. Unul dintre apelurile înregistrate la 112 indicau și două persoane decedate.

UPDATE 1

Având în vedere degajările mari de fum, pentru protecția populației aflată in proximitatea zonei de manifestare a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-alert. La fața locului a fost alocată și autospeciala transport roboți. Totodată, pentru protecția populației s-a luat măsura preventivă de evacuare, pe o rază de 300 m.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Explozia a avut loc la o stație GPL din Crevedia.

Primele informații arată că două persoane ar fi decedat în urma deflagrației, iar cel puțin cinci ar fi rănite.

Mai multe ambulanțe intervin la locul exploziei pentru a acorda primul ajutor victimelor.

Pompierii intervin cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție la înălțime, trei ambulanțe SMURD, șapte ambulanțe SAJ.

În sprijinul ISU Dâmbovița au fost alocate și 10 autospeciale de stingere, 10 ambulanțe SMURD, o autospecială de intervenție la înălțime și o autospecială CBRN din cadrul ISU B-IF.

La locul intervenției se deplasează și elicopterul SMURD.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 1A, în localitatea Crevedia, județul Dâmbovița, a avut loc o explozie la o stație GPL. Circulația rutieră este blocată total pe DN 1A, fiind deviată prin localitatea Cocani. Se fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor comiterii evenimentului.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

arafat

cfr

×
Subiecte în articol: explozie crevedia