x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Două femei ar fi exercitat profesia de medic stomatolog, fără a fi autorizate în acest sens

Două femei ar fi exercitat profesia de medic stomatolog, fără a fi autorizate în acest sens

de Redacția Jurnalul    |    29 Mai 2024   •   21:00
Două femei ar fi exercitat profesia de medic stomatolog, fără a fi autorizate în acest sens

Două femei sunt cercetate de polițiștii din Arad după ce ar fi exercitat profesia de medic stomatolog fără să fie autorizate în acest sens.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Arad, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, au probat activitatea infracțională a două persoane cercetate pentru exercitarea fără drept a unei profesii, înșelăciune, fals intelectual și uz de fals.

Din cercetările făcute a reieșit că, în perioada 2019 – 2022, două femei din Arad ar fi exercitat profesia de medic stomatolog, fără a fi autorizate în acest sens, într-un cabinet medical, aflat la domiciliul acestora, fără informarea pacienților cu privire la aceste aspecte.

Totodată, ar fi decontat servicii medicale printr-o instituție din Arad, cu care ar fi avut întocmite contracte, pentru care ar fi prezentat documente false.

De asemenea, s-ar fi conturat suspiciunea rezonabilă că serviciile medicale decontate nu ar fi fost prestate în realitate.

Polițiștii au făcut, miercuri, percheziții la domiciliul și cabinetul medical al celor două femei, aflate în același imobil.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe înscrisuri și bunuri cu valoare probatorie, în vederea administrării acestora.

Prejudiciul estimat ca urmare a săvârșirii infracțiunilor este de aproximativ 110.000 de lei.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: femei stomatolog politie autorizate