x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Focuri de armă pentru prinderea unor bărbați care pescuiau cu dispozitive electrice în râul Olt

Focuri de armă pentru prinderea unor bărbați care pescuiau cu dispozitive electrice în râul Olt

de Redacția Jurnalul    |    27 Apr 2023   •   12:15
Focuri de armă pentru prinderea unor bărbați care pescuiau cu dispozitive electrice în râul Olt

Polițiștii au tras, în noaptea de miercuri spre joi, focuri de armă pentru prinderea unor bărbați care au fost prinși pescuind cu dispozitive electrice pe râul Olt.

Potrivit IPJ Dolj, poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova - Biroul Judeţean de Poliţie Transporturi Teleorman au prins, în noaptea de miercuri spre joi, trei persoane în flagrant delict în timp ce pescuiau pe râul Olt, în zona comunei Islaz, folosind dispozitive electrice.

Întrucât cei trei nu s-au supus somațiilor polițiștilor şi au încercat să fugă, au fost executate patru focuri de avertisment, în plan vertical. Astfel, a fost prins şi imobilizat unul dintre aceştia, un bărbat de 44 de ani, din comuna Giuvărăşti, judeţul Olt.

Poliţiştii au confiscat 180 de kg de peşte, o ambarcațiune, un acumulator, un minciog cu fire electrice și un autoturism.

Cercetările sunt continuate pentru identificarea tuturor persoanelor participante.

În baza probatoriului administrat, poliţiştii l-au reţinut pe bărbat pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pescuitul electric, deținerea aparatelor și dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare, pescuitul cu materiale explozive, pescuitul cu substanțe toxice și narcotice de orice fel, precum și folosirea armelor de foc în scopul omorârii peștilor sau altor viețuitoare acvatice, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Teleorman.

Bărbatul va fi prezentat joi Parchetului de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: focuri de arma braconaj olt