x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Fost primar dintr-o comună din judeţul Suceava, reţinut pentru fraudă la alegerile locale din 2016

Fost primar dintr-o comună din judeţul Suceava, reţinut pentru fraudă la alegerile locale din 2016

02 Mar 2017   •   16:46
Fost primar dintr-o comună din judeţul Suceava, reţinut pentru fraudă la alegerile locale din 2016
Sursa foto: Foto: obiectivdesuceava.ro

Fostul primar din comuna Slatina, Ilie Gherman (PNL), a fost reținut miercuri pentru 24 de ore pentru fals intelectual în formă continuată, uz de fals, fals în declarații și fraudă la vot, scrie obiectivdesuceava.ro.

Gherman este acuzat că ar fi mutat ilegal mai mulți rromi din Mironu în Slatina, pentru ca aceștia să îl voteze la alegerile locale din 2016. Chiar și cu această manevră, Ilie Gherman nu a reușit să obțină un nou mandat, vărul său, Vlad Gherman, câștigând fotoliul de primar al comunei Slatina cu cinci voturi în plus.

Poliția municipiului Fălticeni, sub coordonarea Parchetului din localitate, a dispus ieri după-amiază reținerea pentru 24 de ore a lui Ilie Gherman, de 53 de ani, fostul primar din comuna Slatina. În sarcina lui au fost reținute infracțiunea de fals ­in­telectual în formă continuată, 11 infracțiuni de uz fals, 11 infracțiuni de fals în declarații și infracțiunea de fraudă la vot. În activitatea lui infracțională, Gherman ar fi fost sprijinit de fosta secretară din comuna Slatina, care este cercetată în stare de li­bertate.

Fostul primar este acuzat că în primăvara anului trecut a „împrumutat” 12 persoane de etnie rromă din satul Mironu, comuna Valea Moldovei. Concret, la începutul lunii aprilie 2016, la Serviciul de Evidență a Persoanei din Fălticeni s-au prezentat 12 persoane de etnie rromă ce aveau domiciliul în Mironu – Valea Moldovei care au cerut viză de flotant în comuna Slatina. Aceștia au primit viza și au devenit astfel primii țigani domiciliați în Slatina, deoarece conform recensământului din 2011, în comuna din apropiere de Fălticeni nu erau înregistrate persoane de etnie rromă. În aceste condiții, 10 din noii „cetățeni” din Slatina și-au exercitat dreptul la vot în ziua de 5 iunie 2016.

Citeşte tot articolul AICI

×