x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale 53 de străini au încercat să treacă frontiera României fiind ascunși în patru camioane

53 de străini au încercat să treacă frontiera României fiind ascunși în patru camioane

de Redacția Jurnalul    |    08 Iul 2023   •   21:00
53 de străini au încercat să treacă frontiera României fiind ascunși în patru camioane

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac II, Vărșand și Borș I anunță că în ultimele 24 de ore au depistat 53 de cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în patru mijloace de transport.

Potrivit Poliției de Frontieră, în ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, doi cetățeni români și un ceh, aflați la volanul unor autoutilitare înmatriculate în România și Cehia. Unul dintre șoferi transporta cherestea pentru o societate comercială din Cehia, iar ceilalți doi se deplasau fără încărcătură pe ruta România – Franța.

„Poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al mijloacelor de transport. Astfel, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, respectiv într-un locaș special amenajat, în total, 31 de cetăţeni străini.Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Pakistan, Nepal, Afganistan și Bangladesh, intrați legal în țara noastră în baza documentelor personale”, au anunțat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Vineri, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș I, judeţul Bihor, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean din Belarus. Bărbatul conducea un automarfar gol, înmatriculat în Polonia pe ruta România – Polonia. Și în acest caz au fost descoperiți migranți fără acte din Asia și Africa.

„În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport, în urma căruia polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, un locaș special amenajat în care se aflau 22 de cetățeni străini. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noștri au stabilit că persoanele sunt cetățeni din Sri-Lanka, Egipt, Bangladesh și Eritreea ce intenționau să treacă în mod fraudulos frontiera pentru a ajunge în state din vestul Europei”, au explicat cei de la Poliția de Frontieră.

În toate cazurile, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de trafic de migranţi pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii africani și asiatici.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: frontieră migranti