x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Gabriela Firea: Sper ca în curând Bucureştiul să fie un oraş ecologist

Gabriela Firea: Sper ca în curând Bucureştiul să fie un oraş ecologist

13 Oct 2016   •   21:17
Gabriela Firea: Sper ca în curând Bucureştiul să fie un oraş ecologist

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, şi-a exprimat speranţa ca Bucureştiul să devină în curând un oraş verde, ecologist, în condiţiile în care în prezent are spaţiu verde sub media europeană pe cap de locuitor.

Primarul general a participat joi la gala celei de-a VI-a ediţii a Festivalului Internaţional Ecologist ECO FEST - "Pentru Sănătatea Pământului", care a avut loc pentru prima oară la Bucureşti, Primăria Capitalei fiind co-organizator, prin ARCUB.

"Aş fi fericită să organizăm şi anul viitor acest eveniment care are deja o reputaţie internaţională. Trebuie să tragem un semnal de alarmă în legătură cu problemele de mediu care sunt în Capitală. Avem acum 23 de metri pătraţi pe cap de locuitor, sub media europeană care este de 26 de metri pătraţi pe locuitor, şi cred că trebuie să facem cu toţii eforturi. Atrag atenţia tuturor - instituţii şi cetăţeni - că aşa nu mai putem continua şi trebuie să luăm măsuri pentru a îmbunătăţi starea mediului din Capitală. Măsuri administrative însemnând mai puţină poluare, având în vedere traficul din Capitală, de multe ori infernal, staţii de epurare, ecologizare a apelor uzate şi alte măsuri care se pot lua, inclusiv cele care vizează amplasarea cât mai multor piste de biciclişti. Recent s-a votat, în Consiliul General, planul integrat de dezvoltare urbană care prevede construirea a 46 de piste pentru biciclişti în perioada următoare. (...) Sper ca în curând şi Bucureştiul să fie un oraş verde, un oraş ecologist, iar educaţia începe din şcoală", a subliniat edilul Capitalei.

Potrivit Gabrielei Firea, mesajele prin imagine sunt mai puternice decât cele prin cuvinte, iar astfel de proiecte vor continua.

Cea de-a VI-a ediţie a ECO FEST se organizează pentru prima oară în Bucureşti, anul trecut având loc la Milano, a declarat pentru AGERPRES iniţiatoarea evenimentului, jurnalista Lavinia Şandru. "Anul acesta, pentru că Primăria Capitalei s-a implicat, iată-ne ajunşi la Bucureşti. A fost un lucru bun de tot, pentru că elevi din toate sectoarele s-au implicat. Am avut şi o secţiune specială cu filmuleţe făcute pe telefon de copii, dincolo de filmele ecologiste din concurs, cu juriu internaţional. Au fost premiate filme cu mesaje ecologiste puternice şi Bucureştiul sigur că trebuie să intre în circuitul oraşelor eco din lume. Deja este un prim pas şi e bine că în fruntea oraşului este o femeie, pentru că femeile văd altfel lucrurile", a arătat Lavinia Şandru.

Ea a adăugat că premiul cel mare s-a dus în Bulgaria - "Visul Verde", iar premiul pentru cel mai bun scenariu a fost obţinut de un film despre dezastrul de la Cernobîl, "Ciocănitoarea rusă", o coproducţie SUA - Ucraina. 'Filmul lansează o ipoteză potrivit căreia acolo n-a fost de fapt un accident, ci în mod voit s-a produs catastrofa ca să se distrugă o antenă din apropierea centralei nucleare", a adăugat Lavinia Şandru.

Partener la eveniment a fost şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: gabriela firea oras ecologist bucuresti